TBMM kürsüsünden Cumhurbaşkanlığı bütçesine kırmızı kart gösterildi

TBMM kürsüsünden Cumhurbaşkanlığı bütçesine kırmızı kart gösterildi

CHP Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne harcanan parayı sorarak "Açıklayamıyorsunuz, kaç para harcadınız bunu söyleyemiyorsunuz. Bu para yetimin, fakirin" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da 'Ey Recep Tayyip Erdoğan' diye seslenen Çam, "Seçim meydanlarına çıktın, elinde Kur'an, dilinde bin bir yalan, kursağında haram olan bu bütçeye bizler kırmızı kart gösteriyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve ilgili kurumların bütçe görüşmeleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ismi etrafında sıkça tartışmanın yaşandığı Genel Kurul'da CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanlığı'na ayrılan bütçeye kırmızı kart gösterdi. CHP Grubu adına söz alan Çam, "Bir Cumhurbaşkanı bir siyasi parti genel başkanı gibi meydan meydan dolaşıp partiye oy isteyebilir mi? Ama Recep Tayyip Erdoğan yaptı bunları. Bakınız, seçim bitti. Bütün bu kampanyalara rağmen halk dedi ki: 'Ben senin on üç yıllık iktidarına son veriyorum, sana 258 milletvekili ve yüzde 40 oy veriyorum.' Bugüne kadar seçimden on gün, on beş gün sonra hükûmeti kurma görevi verilirken tam otuz iki gün görev vermedi arkadaşlar, otuz iki gün görev vermedi Sayın Ahmet Davutoğlu'na, oyaladı." ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN, BUGÜN BELKİ ELLERİ KELEPÇELİ, MAHKEMELERDE OLACAKTI'

Musa Çam, "Cumhurbaşkanı görevi ve yetkiyi ikinci partiye vermesi gerekirken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına Hükûmeti kurma görevini vermedi. Neden? Eğer Cumhuriyet Halk Partisi MHP'yle, HDP'yle veya HDP'nin dışarıdan desteğiyle bir azınlık hükûmetini tek başına kurmuş olsaydı 17-25 Aralığın bütün yolsuzluk dosyalarını tek tek buraya getirecekti ve bugün belki de Recep Tayyip Erdoğan elleri kelepçeli, mahkemelerde olacaktı veyahut da cezaevinde olacaktı. İşte bunların önünü kesmek için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na görev verilmedi ve Türkiye'de gladyo, Saray'ın gladyosu devreye girdi, Suruç'tan başladı, Ankara'yla ve 1 Kasıma kadar öyle gitti." ifadelerini kullandı.

'ŞU KAÇAK SARAYI KAÇA YAPTINIZ?'

CHP'li Çam, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bütçenin rakamları açık ve net. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan önceki dönemlerde Sayın Sezer sekiz yılda 197 milyon lira harcamış, Sayın Abdullah Gül -sizin Cumhurbaşkanınız, oy verdiğiniz, seçtiğiniz- yedi yılda 746 milyon lira harcamış, Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2,5 milyar lira para harcamış arkadaşlar. Bu, fakirin, fukaranın, yetimin parasıdır arkadaşlar. Nereye gitti bu paralar? Bu paralar nereye gitti arkadaşlar? İşte gördüğünüz gibi kaçak saray, kaçak saray arkadaşlar. Şimdi soruyoruz burada, diyoruz ki: Şu kaçak sarayı kaça yaptınız? Vatandaşın parasını açıklayın, söyleyin diyoruz. Açıklayamıyorsunuz, kaç para harcadınız bunu söyleyemiyorsunuz. Bu para yetimin, fakirin."
Çam, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Urla Villalarına ait fotoğraflar da gösterdi.

'EY RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BU BÜTÇEYE KIRMIZI KART GÖSTERİYORUZ'

CHP Milletvekili Musa Çam sözlerini şöyle tamamladı: "Ve buradan söylüyoruz Recep Tayyip Erdoğan'a: Ey Recep Tayyip Erdoğan, ağacı büyüten biziz, kesen sen. Hukuku koruyan biziz, katleden sen. Gençlerin kurşunlarla yaralanmasına 'Kıymayın' diyen, feryat eden biz; onlara emir veren, 'Destan yazdılar' diyen sen. Hırsızı takip eden biziz, takdir eden sen. Evladımıza 'Haramdan uzak dur' diyen biziz, Bilal Erdoğan'a 'Evdeki Euroları, dolarları sıfırla' diyen sensin. Ey Recep Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarına çıktın, elinde Kur'an, dilinde bin bir yalan, kursağında haram olan bu bütçeye bizler kırmızı kart gösteriyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber TBMM kürsüsünden Cumhurbaşkanlığı bütçesine kırmızı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER