TEB Ankara Cup'ta Büyükakçay rüzgârı esti


Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, toplam 50 bin dolar ödüllü teklerde çeyrek, çiftlerde yarı finale yükseldi.

Ankara Tenis Kulübü'nün bu yıl beşincisine ev sahipliği yaptığı 50 bin dolar toplam ödüllü TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda milli raket Çağla Büyükakçay, hem teklerde hem çiftlerde yoluna devam ediyor.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) takviminde yer alan zorlu organizasyonda 2 numaralı seribaşı olarak mücadele veren Çağla, ikinci maçında Rus Marina Melnikova ile karşı karşıya geldi. İki saat sonunda 7-6, 6-3'lük setlerle galibiyete uzanan Büyükakçay, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı ve Hollandalı Lesley Kerkhove işe eşleşti.

Bu müsabakadan birkaç saat sonra çiftler maçı için Sırp partneri Aleksandra Krunic ile birlikte tekrar korta çıkan Çağla, Laura Pigossi/Cornelia Lister ikilisini 6-1, 6-3'le mağlup ederek bu kulvarda da yarı finali yakaladı. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı ekibi Büyükakçay/Krunic, final yolunda Paula Kania/Lesley Kerkhove ile kozlarını paylaşacak.

Türk Ekonomi Bankası'nın ana sponsorluğundaki Ankara Cup'ta teklerde ikinci tur maçlarını oynayan İpek Soylu ve İnci Öğüt, rakiplerine yenilerek turnuvaya veda etti. 5 numara Soylu, Rus Natalia Vikhlyantseva'ya 6-3, 6-4; Öğüt ise 6 numara Hollandalı Cindy Burger'e 7-5, 6-3'lük skorla kaybetti. Melis Sezer/Ayla Aksu tandemi de Kania/Kerkhove çiftine 6-3, 6-3'le yenilerek elendi.

TEB Ankara Cup'ta yarın teklerde çeyrek, çiftlerde yarı final maçlarının heyecanı yaşanacak. Müsabakalar saat 12.00'de başlayacak.
CİHAN
<< Önceki Haber TEB Ankara Cup'ta Büyükakçay rüzgârı esti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER