Teknoloji marketlerine karne dopingi

Teknoloji marketlerine karne dopingi

Teknoloji marketleri, karne gününde rekor satış bekliyor. Mağazalar, Anneler ve Babalar günlerinden sonra en çok satışı karne gününde yapıyor. TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, karne gününde en fazla satışın oyun konsolu, tablet bilgisayar ve cep telefonunda yaşandığını söyledi. Gürcan, "Karne gününde, satışımızın iki katına çıkmasını bekliyoruz. Teknosa Mobil ile iyi bir satış trendi yakalamayı planlıyoruz." dedi.

İzmir'de gazetecilerle biraraya gelen Genel Müdür Gürcan, hem 2015 hedeflerini açıkladı hem de sektörü değerlendirdi. TeknoSA'nın 2015 yılında 20'nin üzerinde yeni mağaza açma planı olduğunu, bunun üçünün İzmir'de olacağını söyledi. Türkiye sathında satış alanını 180 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Gürcan, "TeknoSA'nın 300'e yakın mağazası bulunuyor. Yeni yılın ilk mağazasını, ocakta İzmir Park AVM'de açtık. Sonbaharda İzmir Point Bornova ve İzmir Mavibahçe AVM'de mağazalarımızı açacağız. Şu anda Ege Bölgesi'nde 50, İzmir'de 21 mağazamız bulunuyor. Toplam satış alanımız 10 bin metrekareye ulaştı. Ege Bölgesi'nde, sadece mağazalarımızda geçen yıl toplamda 12 milyonu aşkın ziyaretçi ağırladık." diye konuştu.

'SATIŞLARIN YÜZDE 30'U CEP TELEFONU'

TeknoSA mağazalarında satışların yüzde 30'unu cep telefonlarının oluşturduğu bilgisini veren Gürcan, şöyle devam etti: "Tüketiciler öncelikle cep telefonlarına ilgi duyuyor. Sonra panel televizyonlar, ardından da küçük ev aletleri geliyor. Mağazalarımızdaki satışların yüzde 30'u cep telefonu. Bu oran, Türkiye geneli elektronik pazarında yüzde 43. Panel televizyon satışları da önemli bir yer tutuyor. 2015'te en hızlı yükselen trendler, cep telefonları ve küçük ev aletleri. Özellikle küçük ev aletleri, çok hızlı büyüyen bir kategori haline geldi. Dolayısıyla mağazalarımızda daha çok yer ayırıyoruz."

'YABANCILARI İZMİR'DEN DENİZE DÖKTÜK'

Yabancı perakendecilerin Türkiye'den çekilmesini de değerlendiren Gürcan, "Türkiye'deki elektronik perakendeciliğinden etkilenen yabancılar, ilk 2005 yılında geldi. Alışveriş merkezlerinin de yayılmasıyla rakipler için de çok güzel bir pazar haline geldi. Bir anda Türkiye'de sekiz marka oldu. Bu çok fazlaydı. Dünyanın hiçbir yerinde sekiz oyunculu bir pazar yoktu. Bir yandan da bayiler vardı. Ayrıca 16 tane de telekom bayisi vardı. Türkiye'de, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir rekabet ortamı oluştu. Türkiye'deki alım gücünün, pazarın sekiz markasını taşıyamayacağı belliydi. Çok çabuk pes eden oldu. İlk pes eden İP'nin beş mağazasını TeknoSA satın aldı. Daha sonra Best Bay geldi, İzmir ve Ankara'da iki mağaza açtı. Best Bay'ı da TeknoSA aldı. Sonra Darty ve Electro World 30'ar mağaza ile başladı. Bugün bizim en büyük üstünlüğümüz, 81 ilde 300'e yakın mağazamız olması. Bu mağazalarımızın metrekareleri yüksek. Çok fazla ürün sunabiliyoruz. Yabancılar bu metrekareye ayak uyduramadı. Avrupa ve Amerika'nın devlerini İzmir'den denize döktük." şeklinde konuştu.

İZMİR'DE 5 BİN FİDANLIK HATIRA ORMANI OLUŞTURDU

TeknoSA, yeni mağaza açmak ve istihdama katkı sağlamak dışında bulunduğu çevreye yatırıma da devam ediyor. "Biz bir olunca, dokunduğumuz her yerde farklılıklar yaratabiliriz" sloganıyla gönüllülük çalışmaları yürüten TeknoSA çalışanları, İzmir'in Urla ilçesindeki Kadıovacık Ormanı'na, TEMA Vakfı işbirliği ile 5 bin fidan dikti. Genel Müdür Bülent Gürcan, konuyla ilgili, "İzmir'in şirket tarihimizdeki yeri ayrıdır. İlk mağazamızı burada açtık. Gönüllülerimiz de ilk hatıra ormanımızı burada oluşturdu." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Teknoloji marketlerine karne dopingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER