Dünyaca Beklenen Oyun Biraz Aceleye mi Geldi?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve çok sayıda oyuncunun katıldığı PAX Prime* etkinliğinde Ubisoft’un geliştirdiği dünyaca ünlü oyun serisi Assassin’s Creed’in yeni bölümü hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Dünyaca Beklenen Oyun Biraz Aceleye mi Geldi?

Serinin eski nesil konsollara çıkacak son oyunu olarak lanse edilen Assassin’s Creed: Rogue oyunu bu sene 11 Kasım’da Kuzey Amerika’da, 13 Kasım’da Avrupa ve Avustralya kıtalarında piyasaya sürülecek. Duyurulara göre oyunun hikayesi, 18. Yüzyılın ortalarında, 7 yıl savaşları* döneminde geçecek. Önceki bölümlerden bilinen Shay Cormac adındaki karakterin kontrol edileceği oyunda özellikle deniz savaşlarının ön planda olacağı belirtildi. Playstation 3 ve Xbox 360 gibi eski nesil konsollar için çıkan son Assassin’s Creed oyunu olduğu açıklanan bu oyun hakkında söylenen diğer bilgiler ise şöyle:




-Shay Cormac birbirinden farklı kıyafetlere sahip olabilecek.
-Bazı yan görevler modern zamanlarda geçecek.
-Deniz savaşları çok daha gelişmiş olacak.
-Serinin önceki oyunu Assassin’s Creed: Unity ile yeni oyun Rogue oldukça bağlantılı olacak.
-7 Sene savaşlarında görevler olacak ve bazı yan görevlerde diğer suikastçilere karşı savaşılacak.
-Oyunda silah çeşidi önceki oyunlara oranla çok daha fazla olacak.
-Serininin 3. ve 4. oyunları arasında neler yaşandığı Assassin’s Creed: Rogue ile anlaşılabilecek.

Gelen bilgilere göre oyunda Co-op ya da çok oyunculu oyun modları bulunmayacak. Ayrıca normalde Ubisoft senede bir kez Assassin’s Creed oyunu çıkarırken bu oyunla birlikte 2014’te 2 oyun çıkarmış olacak. Bu durum da oyuncular arasında oyunun biraz aceleyle çıkarıldığı konusunda söylentilere sebep oldu. 3d oyunlar türünün en bilinen oyun serilerinden biri olan Assassin’s Creed: Rogue’a oyuncuların tepkisi şimdiden merak konusu olmuş durumda.


PAX Prime* Nedir?
Sonuncusu 29 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Seattle’da gerçekleştirilen PAX Prime etkinliği, müzik ve oyun dünyasından insanları bir araya getirdi. Etkinlik süresince çeşitli konserler, paneller, oyun gösterileri ve birçok pc ya da konsol oyun alanlarındaki aktifiviteleri gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı bu etkinlikler ilk defa 2004’te yapıldı.

7 Yıl Savaşları* Nedir?
1752 ve 1761 tarihleri arasında gerçekleşen 7 yıl savaşları Büyük Britanya ve Fransa arasında gerçekleşmiştir. Nedeni olarak sömürge yarışı gösterilebilir. Savaşın tarafları arasında Portekiz, İspanya, Avusturya ve İsveç gibi ülkeler yer almaktadır. Savaş, Paris Antlaşması’yla (1763) sona ermiştir, Büyük Britanya dünya üzerinde denizlerdeki üstünlüğünü ve sömürgeciliğini sağlamlaştırmıştır. Böylece hem ekonomik yönden, hem de politik olarak Fransa güç kaybetmiştir.

3DOyunlar* Nedir?
3 boyutlu grafik kullanılarak hazırlanmış, araba oyunları ve spor oyunları gibi birçok türü içinde barındıran oyunlara verilen genel isimdir. Bu tür oyunlarda oyuncunun ilgisini çekecek derecede gerçekçi grafikler olur ve bu gerçekçilik, oyun içi diğer dinamiklerle desteklenir. 3D oyunlara Assassin’s Creed gibi konsol ya da bilgisayar oyunlarından örnek verilebildiği gibi daha küçük tarayıcı tabanlı Flash ya da Unity oyunlar da örnek olarak gösterilebilmektedir. Tarayıcı tabanlı 3d oyunlardan bahsedilecek olunursa Türkiye’de Flash oyun portallarındaki Oyun Gemisi gibi flash oyun portallarındaki 3d oyunlar kategorileri oldukça dikkat çekecektir.


 Bu bölümdeki oyunlar her yaştan oyuncunun beğeniyle oynadığı türden oyunlar olmaktadır.

<< Önceki Haber Dünyaca Beklenen Oyun Biraz Aceleye mi Geldi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER