İşte Instagram'ın yeni özelliği!

Instagram, bünyesine kattığı yeniliklerle 'Facebook'a mı dönüşüyor?' sorularını akıllara getirdi...

İşte Instagram'ın yeni özelliği!

Facebook'un geçen yıl 1 milyar dolara satın aldığı Instagram'da değişikliklerin ardı arkası kesilmiyor. Daha önce video eklenti özelliğiyle büyük patlama yaratan uygulama şimdi de mesajlaşma özelliğiyle kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Instagram'ın video ve mesajlaşma özelliklerinin yanı sıra reklam verilecek bir platform oluşturma çabası da bir başka Facebook benzerliği olarak yorumlanmıştı. Söylentilere göre; mesajlaşma uygulaması sayesinde sadece görsel bir iletişim platformundan çıkıp adeta Facebook gibi bir sosyal paylaşım sitesine dönüşmesi an meselesi.

MESAJLAŞMA MI, CHAT Mİ?

Şimdi akıllardaki soru işareti; Instagram yeni özelliğinde sadece Twitter'da olduğu gibi anlık mesajlaşma mı sağlayacak, yoksa Facebook'un chat özelliğine benzer bir uygulama mı getirecek?

Yapılan araştırmalar 200 milyon kullanıcıya ulaştığı söylenen uygulamada en çok eksik bulunan özelliğin 'mesajlaşma' olduğunu gösteriyor. Chat programıyla mesajlaşma özelliğinin Facebook'u rakibi Twitter'dan ayıran en önemli özelliklerden olduğunu söyleyebiliriz.

Facebook'un Twitter'la arasındaki soğuk rüzgar düşünüldüğünde ise; rakibine  benzemek yerine bünyesindeki uygulamaya kendi özelliklerini katma planı kulağa oldukça mantıklı geliyor.

Habertürk'ün haberine göre, konuyla ilgili resmi açıklama için Facebook ile iletişime geçilse de, Facebook ilgili iddiaları şimdilik yanıtsız bırakmayı tercih ediyor. Bakalım Instagram’a mesajlaşma özelliği gibi başka Facebook benzeri özellikler gelmeye devam edecek mi?


<< Önceki Haber İşte Instagram'ın yeni özelliği! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER