Kablosuz bağlantılar ile farklılaşma nasıl oldu

Türkiye, ‘kablosuz teknolojiler ile internet hizmeti sunma’ fikri sayesinde “internet servis sağlayıcılığında” kablosuz dönem başladı.

Kablosuz bağlantılar ile farklılaşma nasıl oldu

İşte bu girişim hikâyesi...

2007 yılında kurulan Turkmesh, ISP lisansını da aldığı ilk 2 yıllık dönem boyunca hem kullanacağı teknolojinin geliştirilmesine hem de bu sistemin tutarlılığına dair çeşitli testler yapmıştır. Bu testler ile karşılaşılması olası hataların minimize edilmesi amaçlanmıştır. 

Kuruluşundan beri Turkmesh ilkleri gerçekleştirme hedefi ile yola çıkıyor. Turkmesh’in oluşturduğu Wi-Fi yapı ile yepyeni bir Pazar ortaya çıkıyor. Çünkü yurtdışıda ağırlıklı olarak bireysel pazarda kullanılan bir yapıyı Turkmesh, kurumsal pazara “internet hizmeti” sunmak üzere kullanıyor. 

Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar gibi mobil iletişim araçlarının giderek yaygınlaşması kablosuz internetin hızla önünü açıyor ve Turkmesh de bu fırsatı değerlendiriyor. Bugün, yapılan yatırım ve altyapı çalışmaları sayesinde Turkmesh, “kurumsal pazarda kablosuz teknolojilerin kullanımı” ile en geniş kapsama alanına sahip firma olma özelliğini taşıyor.   

Ama Turkmesh bununla durmuyor. Gelişen ve gelişmekte olan Wi-Fi teknolojileri de yakından takip ederek bunların ülkemize adaptasyonu ve Turkmesh iş modelinin geliştirilmesinde kullanabilmek için çeşitli Ar-Ge çalışmaları yapıyor.

İnternet Erişimde Büyük Avantaj: 

Turkmesh, kendi süreçlerini optimize ederken sağladığı avantajlarını müşterilerine de yansıtıyor. Örneğin güçlü bir teknik ekibe sahip olan Turkmesh, firmaya özel teknik personel tanımlarken sektörün kanayan yarasını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu özellik Turkmesh’in pazarda farklılaşmasını sağlarken diğer yandan da Turkmesh’in rekabetçi avantajını oluşturuyor. 
Turkmesh internet hizmetini sunarken mesh teknolojisini kullanıyor. Ağ oluşturma anlamına gelen mesh teknolojisi, antenlerin kullanımı ile kapsama alanının oluşturulmasını ve genişletilmesini sağlıyor. Pratik bir yöntem olan mesh teknolojisi ile internet çok daha düşük operasyonel maliyetlerle geliyor. Çünkü interneti bina, iş merkezi veya fabrikaya getirirken kablolamaya gerek duyulmuyor. Çatıya yerleştirilen anten ile internet binaya kadar getiriliyor ve bundan sonra bina içi dağılım ise müşteri tercihine göre kablolu veya kablosuz olarak sunuluyor.

Turkmesh riskleri yönetiyor ve kesintisiz internet erişimi sunmaya önem veriyor. Bu nedenle de internet hizmetinin sunulmasında radyo frekansı kullanılıyor. Radyo frekansı, Turkmesh internetin hava şartlarından etkilenmemesinin en büyük nedeni. Olumsuz hava şartları altında dijital yayınlarda görülen kesintiye uğrama, donma gibi sorunlarla Turkmesh müşterileri karşılaşmıyor. Çünkü Turkmesh, interneti radyo dalgaları ile sunuyor ve kesinti yaşatmıyor.  

Hız, Kalite, “Gerçek” Müşteri Odaklılık:

Müşteri ilişkileri: Her firmanın kendine özel teknik personeli var. Böylece hem Turkmesh teknik personeli müşteriyi ve onun sistemini tanıyor hem de müşteri istediği zaman (7/24) kendi teknik personeline ulaşabiliyor. 
Üstelik Turkmesh ekibi, kimi zaman müşterilerinin sistemlerini ve alt yapılarını da öğreniyor ve müşteriden talep gelmesi durumunda, onlara teknik danışmanlık yapıyorlar. Turkmesh için önemli olan mümkün olduğunca yardımcı olmak ve onlara çözüm sunmak ya da geliştirmek.

Müşteri çözümü: Turkmesh teknik ekibi antenlere uzaktan ulaşabiliyor. Böylece kimi zaman, arıza durumunda müşterinin lokasyonuna fiziksel olarak gitmeye de gerek kalmıyor. Karşılaşılan sorunlar uzaktan müdahale edilerek hızla ve hatta bazen müşteri bile fark etmeden çözümlenebiliyor.

Maliyet: Kablosuz teknolojilerin kullanımının pek çok avantajı var. Turkmesh, antenler aracılığı ile internet hizmeti sunduğu için kazı ve altyapı maliyetlerini ortadan kaldırıyor. Dolayısı ile Turkmesh’in operasyonel maliyetleri de rakiplerine göre daha düşük. Üstelik Turkmesh, maliyet avantajını müşterilerine de fiyat avantajı olarak yansıtıyor.

Kurulum süresi: Turkmesh kapsama alanında olan her yere 2 saatte internet kurulumu yapabiliyor. 
Diğer yandan Turkmesh, kısa sürede internet bağlatmak isteyen firmalar için de bir fırsat. Çünkü kazı izinlerinin alınması, kazının yapılması ve fiber kablo çekilmesi uzun zaman isteyen bir süreç. Ve Turkmesh, bu zamanı da minimize ediyor. Özellikle Eski İstanbul gibi kazı izni olmayan yerlerde veya internet hizmetinin ulaşmadığı noktalarda Turkmesh, müşterilerine bir çözüm ortağı olabiliyor.

Hız: Turkmesh 5 Mbps – 150 Mbps hız aralığında, müşterinin istediği simetrik internet hızını sunuyor. Müşteri, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda talebini satış ekibimize bildiriyor ve o hıza sahip oluyor. Turkmesh’de sunulan internet hatta müşteriye özel olduğu için, müşteri talep ettiği internet hızına birebir ve erişebiliyor.

Turkmesh, firmaların istek ve ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler de sunmakta veya geliştirmektedir. Bu bakımdan da, Turkmesh sektöründe en başarılı firmalarla çalışarak onlara internet ve internet teknolojileri ile ilgili çözümler sunuyor.

<< Önceki Haber Kablosuz bağlantılar ile farklılaşma nasıl oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER