Microsoft'a radikal öneri: 'İkisini de satın!'

Yıllardır Microsoft üzerine çalışan bir analist, şirketin Xbox ve Bing'i satmasını önerdi.

Microsoft'a radikal öneri: 'İkisini de satın!'

Microsoft, Xbox One konsolunun çıkışını henüz duyuran Microsoft, Bing arama motoruna yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Ancak uzun zamandır Microsoft üzerinde çalışan, kayda değer bir analistin düşüncesine göre, firma 'bu iki bölümü de satarsa' daha iyi olabilir.

GeekWire'ın raporuna göre, Nomura Equity Research analisti Rick Sherlund, Xbox işinin Microsoft için 'yeterince kârlı' olmadığını bildirdi. Sherlund ayrıca, firmanın bir kısmını, Samsung gibi elektronik dalına daha fazla yoğunlaşmış bir firmaya satmayı ya da  Xbox'ı ayrı bir firma hâline getirmeyi önerdi.

Bing için ise, Microsoft'un bu arama motorunu, zaten Bing'i kendi arama motorları için temel olarak kullanan Facebook veya Yahoo gibi firmalara satmasını öneren Sherlund, Microsoft'un bu şekilde işletme masraflarından kurtulmakla kalmayıp "oturma odasındaki Xbox veya Windows/İnternet Explorer'dan kaynaklı gelen 'internet trafik maliyeti'ni düşürmesini" sağlayacağını düşünüyor.

Ayrıca Sherlund, Microsoft'un, Office paketini Android ve iOS ürünlerini içerecek şekilde geliştirmesi gerektiğini düşünüyor. Bu işlem uzun zamandır bir söylenti olarak duruyor ancak henüz gerçekleşmiş değil. Sherlund, pek çok Android ve iOS kullanıcısının Office için aylık ödeme yapmayı kabul edeceğini düşünüyor. Ancak şu anda bu kullanıcıların "Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Docs" gibi başka programlar kullanmak durumunda olduğunu vurgulayan Sherlund, "Bu kötü bir durum. Office, en hızlı gelişen platformdan mahrum kalıyor." diyerek düşüncesini bildirmiş durumda.

(chip.com.tr)
<< Önceki Haber Microsoft'a radikal öneri: 'İkisini de satın!' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER