Microsoft'un yeni nesil Xbox One'ı ortaya çıktı!

Elektronik şirketi Microsoft, ABD'nin Washington eyaletine bağlı Redmond kentindeki merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla yeni oyun konsolu Xbox One'ı tanıttı

Microsoft'un yeni nesil Xbox One'ı ortaya çıktı!

  • Oyun konsolu Xbox One tanıtıldı.
  • Microsoft son 4 yılını yeni nesil Xbox'u geliştirmek için harcadığını açıkladı.
  • Yeni konsol sesli komutla çalışıyor ve sorunsuz geçişler yapıyor.

Microsoft'un İnteraktif Eğlence İşletmesi bölümü Başkanı Don Mattrick basın toplantısında yaptığı konuşmada şirketin son 4 yılını, Xbox 360'ın yerini alacak yeni nesil Xbox'u geliştirmek için harcadığını belirtti.

Mattrick, Xbox One'ın tanıtımı "hepsi birarada, aynı ev eğlence sisteminde" sözleriyle başlattı.

Tanıtım sırasında, sesli komutla çalışan yeni konsolun, televizyon seyretme, müzik dinleme, film seyretme, internet üzerinde gezinme ve çeşitli uygulamaları eş zamanlı olarak kullanma seçenekleri arasında sorunsuz bir şekilde ileri geri geçişler yapabildiği uygulamalı olarak gösterildi.

Microsoft'un interaktif eğlence işletmesi üretim baş yetkilisi Marc Whitten da, "oyununuza tıpkı televizyon kanalınızı çevirir gibi geçebiliyorsunuz" sözleriyle yeni konsolun, "gecikmesiz anında olay" adını verdiği özelliğini tanıttı.

Xbox interaktif eğlence piyasasına ilk girişini 2001 yılında yaptı. Xbox'un  yüksek çözünürlüklü versiyonu olan Xbox 360 ise 2005 yılında piyasaya sürüldü.

Microsoft son yıllarda devreye soktuğu, veri akışı sağlayan medya uygulamaları ve aile kullanımına uygun Kinect sistemiyle Xbox 360'ın faaliyet alanını sadece elektronik oyunların çok ötesine taşıdı. 

Kullanıcıların birbirleriyle web kamerasına benzer bir araçla, konsol düğmelerine dokunmadan, sadece mimikler ve sesli komutlar vasıtasıyla etkileşim içinde olmalarını sağlayan sisteme Kinect adı veriliyor.

Microsoft bugünkü tanıtımının başında daha iyi görüntü ve ses denetimi imkanı veren kameralı Kinect sistemini ve Xbox kontrol cihazını da sergiledi.

AA
<< Önceki Haber Microsoft'un yeni nesil Xbox One'ı ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER