Milli helikopter ATAK'tan büyük atılım!

ATAK, en önemli taarruz helikopteri Kobra ve Apaçi ile aynı listede yer aldı.

Milli helikopter ATAK'tan büyük atılım!

Milli taarruz helikopteri ATAK'ın devreye girmesi için son aşamaya gelindi.. Güney Kore, Atak helikopteri alacaklar listesine koydu. ATAK, Güney Kore'nin açtığı 2 milyar dolarlık taarruz helikopteri ihalesinde iki Amerikan firmasıyla birlikte son 3'e kalmayı başardı. Toplam 6 adet üretilen prototiplerin kabul testleri devam ediyor. 

KOBRA VE APAÇİ İLE YARIŞIYOR

Dünyanın en önemli iki taarruz helikopteri Kobra ve Apaçi ile birlikte ATAK, helikopter alım ihalesinde son 3'e kaldı. TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı TRT Haber'e yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Güney Kore'deki ihalede aşağı yukarı işin sonuna geldik. Yaklaşık iki yıldır ihale devam ediyor. Gerek Kore'de yapılan toplantılarda gerek Türkiye'ye teknik ekiplerini kullanıcılarını ve sözleşmecilerini göndererek yapmış oldukları yerinde incelemelerle uçuş ve atış testleriyle T 129 Atak helikopterimiz iki Amerikan firması ve onların iki ürünüyle nihai listeye kaldı" dedi.

TESTLERDEN TAM NOT ALDI

ATAK, bugüne kadar Güney Korelilerin yaptıkları tüm testlerden tam not aldı. Beklenen performans değerlerini sağlayan ATAK'ın ihaleyi alma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. ATAK için Mart ayı oldukça önemli..  İhalenin Şubat ayı ortalarında sonlanması bekleniyordu. Güney Kore'deki seçimler sebebiyle ihale Mart ayında sonuçlanacak.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, "Bir silahlı hava aracını dünyada çok az ülkenin sahip olduğu satma hakkına sahip olduğu böyle bir ürünü Güney Kore gibi prestijli bir kullanıcıya satabilmemiz için bizim koymuş olduğumuz performansın üzerine büyüklerimizin de destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü tek başımıza TAİ olarak satamayız, Türkiye olarak satabiliriz" diye konuştu.

EN BÜYÜK İHRACAT ÜRÜNÜ OLACAK

İhalenin kazanılması durumunda Türk Savunma Sanayi tek kalemde en büyük ihracatını yapmış olacak.
<< Önceki Haber Milli helikopter ATAK'tan büyük atılım! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER