Türkiye F-35'ten 12 milyar dolar kazanacak

Steve O'Bryan, "2039 yılına kadar bu da Türkiye için yaklaşık 12 milyar dolarlık iş anlamına geliyor" diye konuştu.

Türkiye F-35'ten 12 milyar dolar kazanacak

ABD'li havacılık ve uzay sanayi şirketi Lockheed Martin'de F-35 programı ile ilgili iş geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Steve O'Bryan, 11. Uluslararası Savunma Fuarı'nda (IDEF) soruları cevapladı.

Proje kapsamında 2039 yılına kadar 3,100 adet uçak üretiminin düşünüldüğünü de hatırlatan O'Bryan, "2039 yılına kadar bu da Türkiye için yaklaşık 12 milyar dolarlık iş anlamına geliyor" diye konuştu. Şu anki F-35 programına göre son uçağın 2039 yılında üretileceğini söyleyen O'Bryan, "Ancak bu tarihten sonra bu uçak en az 30 yıl daha uçmaya devam edecek. Yani 2069'a kadar daha bu proje sürecek. Bu iş uzun dönemli, karşılıklı yararları yüksek olan bir iş" dedi.

Yerli jet yapılmaz
TÜRKİYE'nin kendi savaş uçağını üretme projesi ile ilgili de yorum yapan O'Bryan, "Türk havacılık sanayiinin çok rekabetçi olduğunu düşünüyorum. Yapılan işten çok memnunuz. Bizim bugüne kadarki tecrübemize göre bir jet uçağı tek başınıza yapamazsınız. Örneğin biz Türkiye'den parça alıyoruz. Bu uçağı Türkiye olmadan yapamazdık" diye konuştu.
<< Önceki Haber Türkiye F-35'ten 12 milyar dolar kazanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER