Teknosa, bu yıl bin kişi daha istihdam edecek

Teknosa, bu yıl bin kişi daha istihdam edecek

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin önemli markalarından TeknoSA, 15'inci yılını kutluyor. Türkiye genelinde 300'e yakın mağazası bulunan Teknosa, önümüzdeki yıl mağaza sayısı 315'e çıkartmayı hedefliyor. Bu yılın hedefleri arasında, 15 yılda 15 bin kişiye istihdam imkanı sağlayan şirket, bin kişi daha istihdam edip 16 bin kişiye ulaşmak ve 40 milyon TL yatırım yapmak da yer alıyor.

Sabancı Center'da yapılan basın toplantısında Teknosa'nın, teknoloji perakendeciliğinde dünya ölçeğinde bir "benchmark" olduğunu ifade eden Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, "15 yılda 130 milyon adet ürünü teknoloji severlerle buluşturduk ve Türkiye'yi teknoloji ile donattık. Bugün 300'e yakın mağazamızla doğudan batıya tüm Türkiye'de teknoloji ürün ve hizmetlerine erişim için değişmeyen adresiz. Mağazalarımız ve online alışveriş platformlarımızla Türkiye'de çoklu kanal perakendeciliğinin de öncülüğünü üstleniyoruz." dedi.

Teknosa'nın 15 yıl önce, 3 ilde 5 mağaza ve 163 çalışan ile yola çıktığını anlatan Haluk Dinçer şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada ise 300'e yakın mağazamızla Türkiye'nin dört bir yanına 10 binlerce teknoloji ürünü götürüyoruz. Büyümeyi aralıksız sürdürdük ve 2015'te 3,2 milyar TL'lik ciroya ulaştık. Büyüme ve yatırımlarımız 2016'da hız kesmeyecek. Yaklaşık 40 milyon TL'lik bir yatırım planımız var. 20'nci yılımızı kutlarken hedefimiz, "Teknoloji Hızında Büyüyen" bir TeknoSA yaratmak ve Türkiye'de üst üste liderliğimizi 20 yıl devam ettirerek Türkiye'nin '4 yıldızlı tek teknoloji perakende markası' olmak."

TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan da 2016 yılında mağazacılıkta yüzde 10, e-ticarette yüzde 50'ye yakın büyüme hedeflediklerini belirterek, bu yıl 15 yeni adres ile mağaza yatırımlarına devam edeceklerini açıkladı. Gürcan, "Bu yıl 4 boyutlu büyüme stratejimiz var ve 2016'yı "4D yılı" olarak tanımladık. 4D'nin açılımı da Derinleşme, Dönüşüm, Dayanışma ve Deneyim. Tüm süreçlerimizde, teknoloji yatırımlarımızda ve iş süreçlerimizde derinleşeceğimiz, dijitalleşme ve fijital dönüşüme ağırlık vereceğimiz, katkı yaratan projelerimizle ve güçlü işbirliklerimizle toplumla ve iş ortaklarımızla dayanışmamızı güçlendireceğimiz, müşterilerimize kesintisiz ve mükemmel deneyimler yaşatacağımız bir yıl bizi bekliyor. Teknolojide ürün, hizmet ve çözümü bir arada sunan tek adres olma anlayışıyla atılımlarımız sürecek. Online kanalda 2020'ye kadar hedefimiz, 2015'te yarattığımız değeri 5'e katlamak." şeklinde konuştu.

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, tüketici elektroniğinde dünyada 1 milyon dolarlık, Türkiye'de ise 40 milyar TL'lik bir pazar olduğunu belirterek Türkiye'de en çok satılan ürünlerin başında yüzde 16 ile cep telefonu, ardından yine aynı yüzde ile beyaz eşya ve klima satışlarının geldiğini söyledi. Gürcan'ın verdiği bilgilere göre, geçen yıl tüketici elektroniğinde en çok ciro yüzde 41 ile 12 milyon akıllı cep telefonu, yüzde 26 ile beyaz eşya satıldı. Bu alanda Avrupa pazarının ilerisinde olduğumuz, sebebinin ise beyaz eşyada enerji dostu ürünlerin Türkiye pazarına yeni girmesi, TV penetrasyonun batılı ülkelerde daha önce tamamlanmış olmasına bağladı.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşananlardan dolayı satışlarının olumsuz etkilendiğini, kapalı olan mağazalarının olduğunu söyleyen Gürcan, döviz kurunun hareketliliğinden etkilenmediklerini, çünkü satın almalarını TL olarak yaptıklarını anlattı. Yurtdışı pazardan çok yurt içine odaklanmış durumda olduklarını ama İran pazarı ile ilgili ilk etütlerini tamamladıklarını ileride yatırım yapabileceklerini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Teknosa, bu yıl bin kişi daha istihdam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER