Tekstil fabrikası yangında kül oldu

Bursa'da faaliyet gösteren Işıksoy Tekstil AŞ'ye ait iplik, dokuma ve kumaş boyama fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Tekstil fabrikası yangında kül oldu

Dün sabah saat 11.00'de henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın fabrikayı küle çevirdi. 23 saat devam eden yangın kontrol altına alınmasına rağmen, fabrikadan halen alevler yükseliyor.

Dün öğle saatlerinde depo bölümünde başlayan yangın, kısa sürede tüm fabrikayı sardı. 25 itfaiye aracı yangına müdahale ederken bir itfaiye eri, dumandan zehirlendi. Baygınlık geçiren itfaiye eri ambulansla hastaneye kaldırıldı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) yer alan Işıksoy Tekstil, kısa süre önce Bursa'nın en büyük 250 büyük firma sıralamasında 104'üncü sırada yer almıştı.

6 bin metrekarelik fabrikanın 3 bin metrekarelik bölümüne yayılan yangına ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, “Yangın, ekiplerimizin ulaşmasından 40 dakika sonra kontrol altına alındı.” dedi. Söndürüldüğü açıklanan yangın, akşam saatlerinde fabrikanın arka bölümlerinden yeniden alevlendi. İplik ve kimyasal maddeler nedeniyle yangının söndürülmesinde zorluk çekiliyor. Fabrikaya gelen işletme sahipleri de  büyük üzüntü yaşadı. Çalışan işçiler fabrikadaki iplikleri forkliftlerle dışarıya çıkartmak için büyük çaba harcadı. 800 işçinin çalıştığı fabrikadaki yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor.
<< Önceki Haber Tekstil fabrikası yangında kül oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER