TELE 1 ve Halk TV alınmadı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 29 2022
Yılbaşında zamlanan ancak enflasyon karşısında yine eriyen asgari ücretin tekrar yükseltilmesi için yapılan toplantıya, TELE 1 ve Halk TV muhabirlerinin yanı sıra Evrensel Gazetesi, Gazete Duvar ve Mezopotamya Ajansı mensuplarının da alınmadığı aktarıldı.
Asgari ücrete yılbaşında yapılan zam enflasyon karşısında eriyince, ücretlerin tekrar yükseltilmesi gündeme gelmişti.
Ücretlere yapılacak zam oranının görüşüldüğü toplatıya ise TELE 1 ve Halk TV muhabirlerinin yanı sıra Evrensel Gazetesi, Gazete Duvar ve Mezopotamya Ajansı mensuplarının da alınmadığı aktarıldı.
Evrensel'de yer alan habere göre AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ara zam açıklamasının ardından Asgari Ücret Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, işçi, patron ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla bugün toplandı.
Toplantıyı takip etmek üzere Bakanlık önüne gelen bazı basın mensupları, yetkiler tarafından engellenerek içeri alınmadı. Bakanlık yetkilileri tarafından gerekçe olarak toplantıyı yalnızca ajansların takip edileceği ifade edildi. Ajans dışı kurumların da girmesi üzerine ise "turkuaz basın kartı olmaması" gerekçesi öne sürüldü.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını dışarıdan takip zorunda kalan Halk TV çalışanları
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını dışarıdan takip zorunda kalan Halk TV çalışanları | Fotoğraf: Evrensel
Evrensel Gazetesi, Gazete Duvar, Mezopotamya Ajansı, TELE 1 ve Halk TV muhabirleri, toplantıyı dışarıdan izlemek durumunda kaldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







