Telegraph'ın haberine ABD'den yalanlama

İngiltere medyasında çıkan 'ABD-PKK gizli görüşüyor' haberlerine Washington'dan yalanlama geldi.

Telegraph'ın haberine ABD'den yalanlama

İngiltere'nin ve dünyanın önde gelen gazetelerinden The Telegraph'ın, terörist liderlerinden Cemil Bayık’ın 'PKK’nın ABD ile dolaylı kanallar aracılığıyla temasa görüşüyor' iddiasına ABD'den yalanlama geldi.

Hürriyet'in haberine göre, Bayık, “Tabii ki mesajlar var, toplantılar, mektuplar var ve bunlar daha da gelişecek gibi” dedi. Gazeteye konuşan Cemil Bayık, “ABD’nin Türkiye ile aramızda arabuluculuk yapması gerektiği çağrımı yineliyorum. Bize bir garanti verirlerse üzerimize düşen rolü yerine getiririz. Ancak bir garanti verilmezse tek taraflı adım atamayız” dedi. Bayık, “Eğer ABD Türkiye’nin politikalarını desteklemeye devam ederse Kürtleri kaybetmesi olası. Eğer ABD Kürtleri kaybederse, IŞİD’i yenilgiye uğratması da zorlaşır” ifadelerini kullandı.

PKK İLE DOĞRUDAN GÖRÜŞME İÇERİSİNDE DEĞİLİZ
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'ye, İngiltere basınında terör örgütü PKK'nın ABD ile doğrudan irtibat halinde olduklarına yönelik haberler bulunduğu hatırlatıldı. Kirby, "PKK ile doğrudan görüşme içerisinde olmadığımızı söyleyebilirim. Kesinlikle değiliz. Bu, yabancı bir terör örgütü. PKK ile oturup görüşmeler yapmıyoruz. PKK'ya ilişkin pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik yok. Şiddeti bırakmaları gerekiyor" diye konuştu.
<< Önceki Haber Telegraph'ın haberine ABD'den yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER