TEM'de yürüyüşe geçen Suriyeliler durduruldu


TEM otoyolundan Avrupa ülkelerine doğru umut yürüyüşüne geçen yüzlerce Suriyeli sığınmacı güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Yunanistan'ın kendilerine kabul edeceği haberi üzerine buldukları araçlarla Edirne'ye doğru yola çıkan yüzlerce Suriyeli göçmen Edirne'ye ulaştı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alınması ve araçlarla ilerlemelerinin engellenmesi üzerine Suriyeli sığınmacılar bu kez il sınırında araçlardan inerek yürüyüşe geçti. Onlarca kilometrelik yolu kat eden Suriyeliler, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından TEM otoyolu Edirne gişelerine yaklaşık 1 kilometre mesafede durduruldu.

Yeni gelenlerin de ilave olmasıyla yüzlerce Suriyeli otoyolda toplanmaya başladı. Suriyelilerin önünü jandarma ve polis tuttu. Yolun kenarına sevk edilen Suriyeliler ağaçların gölgesinde dinlenmeye başladı. Kumanya yardımı yapılan Suriyeli sığınmacıların Edirne'ye girişine izin verilmiyor.

Edirne'nin girişinde alınan Suriyeli kaçaklar otogarda bir araya getirildi. Yüzlerce sığınmacıya gıda ve su yardımı yapıldı. Jandarma ve polisin ikna çabaları sonucu 4 bin 500 Suriyeli otobüslerle geri gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber TEM'de yürüyüşe geçen Suriyeliler durduruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER