Temizlenmeyen kurban pazarları sağlığı tehdit ediyor

Temizlenmeyen kurban pazarları sağlığı tehdit ediyor

Kurban Bayramı dolayısı ile Çankırı'nın Fatih mahallesine kurulan ve belediyeye ait olan kurban pazarında bayramın bitmesi ile çadırlar kaldırıldı. Çadırlardan geriye ise çevreyi ve sağlığı tehdit eden hayvan artıkları kaldı.

Kurban Bayramı öncesinde Türkiye genelinde kurulan kurban pazarları, bayramın sona ermesiyle birlikte kaldırıldı. Ancak çadırların kalkmasının ardından kurban satıcıları ve hayvanların bıraktığı pislikler hala duruyor. Bayramın sona ermesiyle Çankırı'da kurban pazarı kuran satıcılar bayramın ilk gününde memleketlerine döndü. Satıcılar, dönerken hayvan pisliklerini ve çöplerini toplamadı. Yaklaşık 15 gün açık kalan hayvan pazarında hayvan ölüleri, pislikleri, yem kalıntıları ve diğer katı atıklardan oluşan çöp yığınları kötü koku ve görüntülere sebep oldu.

Çöplüğü andıran, çevreye pis kokuların yayıldığı hayvan pazarında herhangi bir temizlik çalışmasının yapılmaması tepki çekiyor. Kesilen kurbanların organları, kurban satıcılarının bıraktıkları çöpler ve pis koku sağlığı tehdit ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Temizlenmeyen kurban pazarları sağlığı tehdit ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER