Terim: Galibiyetler genç oyuncular için önemli


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 2-1 kazandıkları Avusturya maçının genç oyuncuların tecrübelenmesi ve kendilerine güven duyması adına önemli olduğunu söyledi.

Başkent Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda yapılan maçın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Terim, "UEFA sıralamasında yukarılarda olan ekiplerle karşılaşıyoruz. Kazanmamız çok önemli. Genç bir takımız. Oyuncuların tecrübelenmesi ve güven duyması için bu galibiyetler önemli. Güzel bir maç oldu. Avusturya, gerek Avrupa Şampiyonası elemelerinde gerekse son 2-3 yılda Avrupa'nın yükselen yıldızlarından bir tanesi. İki takım da uzun süredir yenilmiyordu. Sonunda aynı şekilde devam eden ve kazanan biz olduk" dedi.

Mayıs ayında yapacakları hazırlık kampıyla en üst seviyeye geleceklerini belirten Terim, "Birkaç oyun felsefemiz aşağı yukarı oturdu. Oyunun kontrolü, pas, çabuk oyun, geçişlerdeki ani baskılarımız ve zaman zaman organize ataklarımız yavaş yavaş oturuyor. Mayıs ayında 20-25 gün hazırlıkla en üst seviyeye geleceğiz. Burada kazanmak, Türk futbolunun Avrupa'da daha iyi tanınması demek. Bence gecenin flaş skorlarından birisi olacaktır. Gruplarda 10 maç yaptılar, 9'unu kazanıp, birinde berabere kaldılar. Böyle bir takımı yeniyorsunuz. Bu açıdan bakıldığında ciddi bir galibiyet. Oyuncularımızı kutluyorum" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Terim: Galibiyetler genç oyuncular için önemli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER