Terör müdürlerine ters kelepçe, IŞİD'çi serbest

Ebu Hanzala kod adını kullanan IŞİD destekçisi olduğu bilinen Halis Bayuncuk bu sabah yapılan operasyonlarda gözaltına alındı. Bayuncuk'un sağlık kontrolüne elini kolunu sallayarak gitmesi akıllara tersten kelepçe takılarak sağlık kontrolüne götürülen polisleri akılları getirdi.

Terör müdürlerine ters kelepçe, IŞİD'çi serbest

Toplam 13 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, Türkiye’deki cihatçıların akıl hocası olarak tanınan ‘Ebu Hanzala’ rumuzlu Halis Bayancuk da gözaltına alındı.

Polisin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sürecinden  sonra  aralarında yıllarca terörle mücadele etmiş Yurt Atayün ve Ömer Köse gibi isimlerinde olduğu Emniyet mensuplarına yönelik yaptığı operasyonlarda tersten kelepçe takma, ağız kapatma, kafa bastırma görüntüleri ise Bayancuk gözaltına alınırken yaşanmadı. Hatırlanacağı gibi polislere sahur vakti operasyon düzenlenmiş ve gözaltına alınmışlardı.






İstanbul'da eşiyle birlikte gözaltına alınan Bayuncuk, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Halis Bayancuk’un ismi Türkiye’deki El Kaide operasyonlarına gündeme gelmişti. Önce 2008’de, sonra 2011’de ardından da 2014’te olmak üzere üç kez hapse giren Bayancuk, ilk ikisinde ‘El Kaide Türkiye liderliği’, son operasyonda ise ‘IŞİD Türkiye liderliği’ gerekçesiyle tutuklanmış ve toplam dört yıl hapiste kalmıştı. Hakkında açılan davaların devam ettiği Bayuncuk, kendisini ‘İslam Davetçisi’ olarak tanımlıyor.

Geçen yıl ocak ayında Van merkezli olarak altı ilde yapılan operasyonda, Halis Bayancuk’un IŞİD?hücrelerinin lideri olduğu iddia edilmiş ve kendisinin “Suriye’nin fethedilmesinden sonra sıra Türkiye’ye gelecek. İstanbul’u da alacağız inşallah” dediği kayıtları ortaya çıkmıştı.




TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ

Ebu Hanzala son olarak İstanbul Ömerli’deki piknik alanında gerçekleştirilen toplu bayram namazı etkinliğinde hükümete, “Bize zulmetmeye devam ederseniz Allah, sizin bize yaptığınızı başkasının eliyle size yapacaktır. Müslümanların evlerini sabah 5’te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah’a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın” tehdidinde bulunmuştu.

ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GÖZALTINDA

Bu sabah saatlerinde IŞİD, PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H ve DHKP-C’ye yönelik olduğu belirtilen polis operasyonlarında gözaltına alınan 251 isimden biri olan Bayancuk, sağlık kontrolüne elini kolunu sallayarak girdi.
<< Önceki Haber Terör müdürlerine ters kelepçe, IŞİD'çi serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER