Terör sebebiyle Diyarbakır Hayvan Pazarı'nda satışlar durgun


Güneydoğu'nun en büyük canlı hayvan pazarında kurbanlık çok ama alan yok. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, çevre illerden araçlarla büyük ve küçükbaş hayvanlarını kente getiren tüccarlar, satış yapamıyor. Tüccarlar ve besiciler, son birkaç aydır bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle satışların durduğunu söylüyor. Kayseri'den tüccarların Diyarbakır'a geldiğini belirten vatandaşlar, bu yıl terör nedeniyle kimsenin şehre uğramadığını belirtiyor.

Bölgede yaşanan çatışmalar hayvan satışlarını da etkiledi. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki canlı hayvan pazarı tarihin en yoğun dönemini yaşıyor; ancak çatışma ve terör olaylarından dolayı satışlar durdu. Tüccarlar ve besiciler, satışlardan memnun olmadığını dile getiriyor.

Geçen yıllara göre hayvan alım-satımlarında ciddi bir düşüş olduğunu kaydeden İbrahim isimli tüccar, 2 ay öncesine kadar piyasanın normal olduğunu, çatışmaların başlamasından sonra ise piyasanın durduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'nin her yerinden vatandaşlar gelip mal alıyordu. Benim arkadaşlarım vardı Tokat'tan sürekli geliyorlardı mal topluyorduk. Bizde köylerden topladık malları Kırıkkale'ye götürecektik. Baktık batıda adamları dövüyorlar, korkudan götüremedik. İşin açıkçası bu. Piyasa durgun."

Tüccar Mehmet Lal da çatışmalardan dolayı kimsenin mal almaya gelmediğini ifade ederek, ""Kimse gelip mal almıyor. Yozgat'tan, Kayseri'den hayvan geliyordu. Şimdi gelmiyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Terör sebebiyle Diyarbakır Hayvan Pazarı'nda satışlar durgun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER