Terör Türkiye'yi kalbinden vurdu

Ankara 2015'te 103 kişinin öldüğü terör saldırılarının ardından bir kez daha sarsıldı.

Terör Türkiye'yi kalbinden vurdu

Teröristler bomba yüklü aracı askerî servis otobüslerinin ortasında patlattı. 




Saldırının hemen ardından RTÜK yayın yasağı getirdi. Hain saldırı, TBMM, Başbakanlık ve Genelkurmay binalarının hemen önünde, devletin kalbi sayılacak bir noktada düzenlendi. Böylesine kritik bir bölgede meydana gelen terör eylemi, Türkiye'yi yasa boğdu.


Suruç, Diyarbakır, İstanbul ve Ankara Garı önündeki saldırıların bir benzeri bu kez Başkent'in kalbinde yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı'na ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yürüme mesafesindeki trafik ışıklarında, askeri servis araçlarına bombalı saldırı düzenlendi. Akşam saat 18.25 sıralarında meydana gelen terör saldırısında 3 servis aracı alevler içinde kaldı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kurtulmuş, “Türkiye'yi hiç kimse terör örgütlerin üzerinden terbiye etmeye kalkmasın.” ifadelerini kullandı. Ölen ve yaralananların arasında askeri personelin yanı sıra sivillerin de olduğu öğrenildi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. RTÜK tarafından da saldırıyla ilgili yayın yasağı getirildi.



Ekim ayında gerçekleşen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği kanlı Gar eyleminin ardından Ankara yeni bir bombalı saldırı ile sarsıldı. Akşam mesai çıkışı Eryaman ve Etimesgut istikametine gitmek için yola çıkan ve kırmızı ışıklarda bekleyen askeri servis araçlarına bombalı saldırı düzenlendi. Önce Etimesgut servisi bombanın hedefi oldu. Ardından da Eryaman servisi büyük bir gürültü ile patladı. 3 otobüs alev alev yandı. Saldırıdan kurtulan diğer servis araçlarındaki yolcular güvenlik önlemleri altında korunaklı noktalara götürüldü. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, bomba imha uzmanları çevrede arama yaptı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki kamu binalarının camları kırıldı, bazı binalardaki çıkma balkonlar da yıkıldı. Saldırının ardından zarar gören lojmanlar boşaltıldı. Olayın ardından çevrede bulunan 4 şüpheli paket fünyeyle patlatıldı. Ancak paketler boş çıktı.

GENELKURMAY: 30 YARALI TABURCU EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara'daki bombalı saldırı sonucunda yaralananların durumu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 30 kişinin taburcu edildiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Televizyon ve internet haber sitelerinde değişik sayılar ihtiva eden haberler yer almaktadır. Menfur saldırıda yaralanan 61 kişiden 30 kişi taburcu edilerek evlerine gönderilmişlerdir. 31 yaralının 8'i GATA'da, 23'ü ise sivil hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Hayati tehlikeleri olmadığı yönünde bilgi alınmıştır. Saldırı esnasında lojman yakınında bulunan ve hafif şekilde yaralanan Hava Tuğg. Reha Ufuk Er ve eşinin sağlık durumları iyidir" denildi.

SERVİS ŞOFÖRÜ: PATLAMA BİNEK ARAÇTA OLDU

Askeri servis araçlarından birini kullanan Mehmet isimli şoför yaşadığı sıcak dakikaları anlattı. Patlamanın kırmızı ışıkta durdukları sırada meydana geldiğini belirten sürücü, "Kırmızı ışıkta durduğumuz sırada 2 araç arkamızda belirdi, binek tipli bir araçta patlama oldu." şeklinde konuştu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin, bölgede bulunan onlarca güvenlik kamerasına ve yoğun güvenlik tedbirlerine rağmen, bomba yüklü aracı, servislerin güzergahındaki noktaya park ettiği öğrenildi.

MİT, EYLEM UYARISINDA BULUNMUŞ

Öte yandan MİT'in, önceki gün terör örgütü PKK ve PYD'ye mensup 16 teröristin saldırı yapmak için Türkiye'ye sızdığı yönünde güvenlik birimlerine gizli ibareli bilgi notu geçtiği öğrenildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve devletin kalbi sayılacak bir noktada böylesine bir saldırı düzenlenmesi soru işaretlerine yol açtı. Patlamının olduğu yer Genelkurmay Karargahı'nın giriş kapısına 300-350 metre mesafede. Söz konusu bölgede jammer'larla cep telefonlarının dahi çalışması engelleniyor. Başbakanlık, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Harp Okulu, Karayolları, DSİ ve Maliye Bakanlığı gibi çok sayıda kamu kurumu bu hat üzerinde bulunuyor.

Saray'da 'güvenlik zirvesi' düzenleniyordu

Saldırının gerçekleştiği saatlerde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Güvenlik Zirvesi düzenleniyordu. Olayın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık ofisi olarak kullanılan Çankaya Köşkü'ne geçti. Davutoğlu Suriye zirvesine katılmak üzere gideceği Brüksel ziyaretini de iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Azerbaycan gezisini iptal ettiği açıklandı.

ZAMAN
<< Önceki Haber Terör Türkiye'yi kalbinden vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER