Terörden çıkışın tek adresini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Şu anda Türkiye’nin yaşıyor olduğu bu terör ve ölüm sarmalından çıkışın tek adresi vardır o da Meclis’tir. Ve Meclis kapsamında yer alan siyasi partilerin bir birlik ve beraberlik içerisinde bu soruna çözüm üretmesidir. Bu görüşümüzde değişiklik yok.” dedi.

Terörden çıkışın tek adresini açıkladı

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Böke, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Sözlerine "Hiç birimiz hoş, mutlu değiliz ağır bir hüzün ve öfkeyi hep birlikte yaşıyoruz." diyerek başlayan Böke, MYK’nın konusunun terör olayları, nedenleri, tedbirler ve çözüm öneri olduğunu kaydetti.

CHP olarak saldırıyı ve terör örgütünü lanetlediklerini vurgulayan Böke, "Terör örgütü, destekçileri taşeronları o veya bu gerekçeyle arka çıkanlar, terörü kınarken dahi amalarla, fakatlarla bahane üretmeye çalışanlar şunu iyi bilmeliler ki bugün evlatlarının arkasından ağlayan Türkiye bir bütün terörün karşısında dimdik ayaktadır. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nde terör yöntemleri kullanarak, herhangi bir siyasi ve toplumsal bir sonuç elde edebileceğinin hayalini dahi kurmamalıdır." dedi.

Sözcü Böke sözlerine şöyle devam etti: "Toplumsal barışımızı ve huzurumuzu tesis etmek için her zamankinden daha hoşgörülü, daha sakin, daha sağduyulu olacak ve birbirimize daha çok sarılacağız. İnadına birlikte yaşam, inadına birlik beraberlik, inadına demokrasi, inadına özgürlük diyeceğiz. Bugün yaşıyor olduğumuz derin hüzün ve öfkeyi terör karşısında, terörden medet umanlar, terörü siyasi yöntem olarak görenler karşısında dimdik bir mücadele azmine dönüştüreceğiz. Teröre terör demekten, konjonktüre, teröristin kimliğine, terörün amacına ve hedefine göre tereddüt etmeyen, dün de, bugün de terör kimden gelirse gelsin, kimi hedefe alırsa alsın terör ve şiddet karşısında aynı tutumu olan CHP bugün de bu tavrından ödün vermeyecektir."

DOKUNULMAZLIKLAR

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Selin Sayek Böke, dokunulmazlıklarla ilgili olarak da, "Dokunulmazlıklarla ilgili CHP’nin ilkesel tavrında bir değişiklik yoktur. CHP siyasetçilerin kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir dokunulmazlığının olmaması gerektiğini baştan beri savunmaktadır. Kürsü dokunulmazlıkları dışındaki bütün dokunulmazlıkları gelin yarın hep beraber kaldıralım." izahında bulundu.

Teröre karşı birlik ve beraberlik konusunda da CHP ilkesel tavrı en net olan parti olduğunu belirten CHP'li Böke, her şeyden önce ülkenin yönetiminde birlik ve beraberlik bunun da siyasi bir çatı olan ve Türkiye’nin en temel organı olan Meclis kapsamında bütün partileri dahil ederek yapılması gerektiğini ifade etti. Böke, “Şu anda Türkiye’nin yaşıyor olduğu bu terör ve ölüm sarmalından çıkışın tek adresi vardır o da Meclis’tir. Ve Meclis kapsamında yer alan siyasi partilerin bir birlik ve beraberlik içerisinde bu soruna çözüm üretmesidir. Bu görüşümüzde değişiklik yok.” diye konuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber Terörden çıkışın tek adresini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER