Terörist cenazeleri adli tıpta bekletiliyor


Gaziosmanpaşa'da hücre evine yapılan baskında öldürülen iki kadının cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda bekletiliyor. İşlemleri tamamlanan cenazelerin, yakınları tarafından Gazi Mahallesi'ne götürmek istedikleri ancak buna izin verilmediği iddia edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'ndeki bir eve yaptıkları operasyon sırasında çıkan çatışmada öldürülen ve MLKP üyesi oldukları iddia edilen Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenazeleri sabah saatlerinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Polis, eylem olma ihtimali nedeniyle Adli Tıp Kurumu önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ve zırhlı araçların beklediği kuruma girmek isteyenler kimlik kontrolünden geçirildi.

Akşam saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na gelen cenaze yakınlarından Yeliz Erbay'ın ablası Şerife Erbay ve Şirin Öter'in iki ağabeyi ve kız kardeşi teşhis için içeri alındı. Yaklaşık 20 kişilik grup ise polis tarafından girişten uzaklaştırıldı. Erbay ve Öter'in otopsi işlemlerinin tamamlandığı ve yakınları tarafından teşhis edildiği belirtildi. Cenazeleri, Gazi Mahallesi'ne götürmek isteyen yakınlarına izin verilmediği iddia edildi. Polisin ve cenaze yakınlarının Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişi sürüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Terörist cenazeleri adli tıpta bekletiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER