Teröristlerin güvenlik koridoruna patlayıcı döşemesi kamerada


Diyarbakır Sur ilçesinde sivillerin tahliyesi ve teslim olmak isteyen teröristler için güvenlik koridoru oluşturulmasını fırsat bilen teröristlerin güvenlik koridoruna patlayıcı yerleştirmesi görüntülere yansıdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, güvenlik koridoru oluşturulması ve sonrasında yaşananlarla ilgili çekilen görüntüleri paylaştı. Söz konusu görüntüler, havadan görüntü alınmasını engellemek için teröristlerin bir evi yakması ile başlıyor. Ardından 26 Şubat günü saat 15.30 ile 17.30 arasında vatandaşın güvenli şekilde tahliye olması için oluşturulan güvenlik bölgesine teröristlerin patlayıcı yerleştirdiği gözleniyor.

GÜVENLİK KORİDORU OLUŞTURULMUŞTU

Sivillerin tahliyesi ve terör örgütü mensupların teslim olması için operasyonlara ara verilmişti. Silahların susmasın ardından, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta güvenlik güçlerince tedbirler alınmıştı. Olası yaralı ve hastalara karşı zırhlı ambulans hazır bekletilmişti.

DEFALARCA ANONS YAPILDI

Polis ekipleri defalarca anons yapmış fakat gelen olmamıştı. Polis ekiplerinden sonra da askeri araçtan 'Kamu düzeninin sağlanması ve sizlerin can güvenliğiniz için bizlere yardımcı olmanız gerekmektedir. Şu ana kadar çıkanlara yardımcı olundu.
Operasyon bölgesinden çıkmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın. Çocukların zarar görmesini biz de istemiyoruz. Niçin bunları teslim etmiyorsunuz? Biz de endişe ediyoruz. Çocuklar, zarar gördüğü takdirde sizler, vicdani, ahlaki ve yasal olarak sorumlu olacaksınız. Operasyon bölgesinden çıkmak isteyen, kadın, çocuk ve yaşlı vatandaşlar ile diğer şahısların güvenli bir şekilde çıkmasını sağlamak için her türlü önlem alınmıştır. Operasyon bölgesinden tahliyeniz sağlanarak her türlü ihtiyacınız sağlanacaktır' şeklinde anons yapılmıştı.

Ancak yapılan tüm çağrılara rağmen belirlenen saate güvenlik koridorunu kullanarak çıkan hiç kimse olmamış, bunun üzerine koridor kapatılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Teröristlerin güvenlik koridoruna patlayıcı döşemesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER