"Terörle mücadelede yapılan yanlışlar PKK'nın güçlenmesine neden oldu"


BBP Kayseri milletvekili adayı Hüseyin Döngel, terörle yapılan yanlış mücadele yöntemleri ve müzakereci anlayışın terörün, terör örgütü PKK'nın ülke satına daha da güçlenerek yayılmasına sebep olduğunu söyledi.

BBP'li Hüseyin Döngel, AKP hükümetleri öncesindeki iktidardakilerin terör sorununu silahlı mücadeleyle çözebileceklerini zannettiklerini ama çözemediklerini ifade ederek, terörle mücadelede AK Partinin yaptığı hataları sıraladı: "AKP, 2002 sonrasında iktisadi kalkınmasıyla terörü bitirmeye çalıştı, fakat bitiremedi. Ne hikmetse bir anda strateji değiştirerek son üç yıldır da çözüm süreci dedikleri, aslında bir çözülme süreci olan müzakereci, teslimiyetçi ve tavizci bir anlayışla terör sorununu çözmeye çalıştılar. İmralı canisini, Kandil'in terör baronlarını muhatap alan bu zihniyet terörün ve terörist eylem ve yapılanmaları ülke satına yayılmasına neden olmuştur. Her şeyden evvel AKP hükümetleri terörle ve terörizmle mücadelenin farklı şeyler olduğunu kavrayamamış, bu anlamda yeterli, kararlı ve topyekün mücadele yöntemleri geliştirememiştir. Biz başından bu tarafa teröristle müzakere edilmemesi gerektiğini, terörle mücadeleye devam edilerek terörün sonlandırılmasına yönelik içeride ve dışarıda kararlı ve etkili adımlar atılması gerektiğini vurguladık."

"Terörist terörizme lojistik, psikolojik ve moral desteği veren ve terörü besleyen iç, dış destekleri mutlaka kesilmelidir" diyen Döngel, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Buna yönelik devlet kararlı bir şekilde terörü destekleyen devletlere ve yapılara karşı siyasi, diplomatik ve ticari anlamda yaptırım oluşturacak ve tavır alacak adımlar atmalıdır. Bu devletlere ve yapılara karşı devlet gücünü en sert şekilde göstermelidir. Devlet efeler gibidir. Kendisine yönelik başkaldırıları ve organize edilmiş şer odaklarının yuvalarına girer, onları darmadağın eder. Bugün devletin bu gücünü, bu kudretini kullanamayan bir iktidarla karşı karşıyayız."

Şehit aileleri ve gazileri ziyaret ettiklerinde çözüm sürecine büyük tepkiler olduğunu gördüklerini aktaran Döngel, "Çözülme sürecinde yaşanan hadiseler şehit ailelerimizi derinden yaralamış, şehitlerimizin aziz hatıralarına gölge düşürmüş ve büyük Türk milletini incitmiştir. Bu süreçte şehit ailelerimizin ve derneklerimizin sesine kulak verilmeyerek onlar görmezden gelinmiş ve hatta hakarete uğramışlardır" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber "Terörle mücadelede yapılan yanlışlar PKK'nın güçlenmesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER