TES Şube Başkanı Demirtaş: Darbe dönemlerinde bile bu kadar baskı yoktu


Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, darbe dönemleri dahil bu kadar baskının olduğu bir dönem yaşamadıklarını, hükümetin mahkeme kararlarını dahi uygulamadığını iddia etti. Demirtaş, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, hükümete ve bazı sendikalara ağır eleştirilerde bulundu.

'MAHKEMENİN ALDIĞI KARARLAR BİLE UYGULANMIYOR'

Makamı, ünvanı ve görevi ne olursa olsun, sorumluluk mevkisinde bulunan herkesin öğretmene hakettiği değeri gösterecek ve mesleğin itibarını yükseltecek tutum, söylem ve uygulamaları sergilemesinin gelecek adına bir zorunluluk olduğunu belirten TES Şube Başkanı Demirtaş Demirtaş, son günlerde öğretmenlerin iş güvencesine yönelik tehditler olduğunu öne sürdü. Turgay Demirtaş, "Mutlu bir şekilde Öğretmenler Günü'nü kutlamıyoruz. Türk Eğitim Senli okul müdür ve yardımcılarının tamamına yakını görevden alındı. Bu bile ülkede yapılan baskıya çok net bir örnek. Türkiye'de kendileri gibi düşünmeyen malum sarı sendika Eğitim Bir Sen'li olmayan ne müdür, ne müdür yardımcısı olabiliyor. Yönetmelik değiştirerek, müdür yardımcılığında hiçbir kriter aramayarak atama yapıyorlar. Türkiye'de maalesef sözlü mülakatın olduğu yerde torpil çok yapılıyor. Biz yargıya gittik. Kazanan arkadaşlar var ancak tekrar değerlendirmeye tâbi tutarak, tekrar puanları 75'in altında verdiler. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Darbe dönemleri dahil bu kadar baskı dönemi yaşamadık. Mahkemenin aldığı kararlar bile uygulanmıyor." dedi.

Öğretmen ve memurlara, iş güvencesi kaldırılarak baskı yapılmak istendiğini idida eden Demirtaş, "Sendikası ne olursa olsun, bununla herkes mücadele etmeli. 'Paralel yapı' bahane edilerek bütün memurlar biat ettirilmek isteniyor. Yarın bu hükümet değiştiğinde, çıkarılan bu kanunlar şimdiki baskı yapanlara uygulanır ve işini kaybedebilirler." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber TES Şube Başkanı Demirtaş: Darbe dönemlerinde bile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER