Tesisin işletmecisi belediyeye oyuncak satmış: En çok işletmeci firma eğlenmiş!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 25 2022
Melih Gökçek döneminde belediyenin, Ankapark’ı 29 yıllığına kiralayan işletmeci firmanın başındaki isme ve akrabalarına ait şirketlerden tesisin inşası sürecinde yüz milyonlarca liralık oyuncak satın aldığı belirlendi.
Mahkeme kararı ile belediyeye devri gerçekleştirilen Ankapark’taki ihale oyunları, “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Gökçek’in 801 milyon dolarlık batık projesinin işletme ihalesini üstlenen şirketin başında yer alan ismin, tesisin oluşum sürecinde belediyeye yüz milyonlarca liralık oyuncak sattığı tespit edildi.
Birgün Gazetesinin habeine göre , Melih Gökçek’in “Dünyanın en büyük tema parkı” olacak iddiasıyla 2013 yılında yapımını başlattığı Ankapark, ilgi görmeyince koca bir hurda yığınına dönüştü. AOÇ arazisi talan edilerek inşa edilen tesise yönelik hemen her yeni adım, kamu kaynaklarının ölçüsüz kullanılması ile sonuçlanırken 801 milyon dolarlık proje ilgi görmedi. Ankara’nın göbeğine 801 milyon dolar harcanarak inşa edilen tesis, işletmeci bulmakta da zorlandı. Tesisin işletmesinin kiralanması kapsamında 20 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen altıncı ihalede park, 29 yıllığına bir şirkete kiralandı.
KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ OYNAMIŞ
Eylül 2018’de Ankapark’ı 29 yıllığına ABB’den kiralayan şirketin sahibinin, tesisin inşası sürecinde belediyeye yüz milyonlarca liralık oyuncak sattığı öğrenildi. Melih Gökçek döneminde belediyenin, Ankapark’ı işleten firmanın başında yer alan G.B. ile akrabaları A.B. ve M.A.B’nin yöneticileri arasında yer aldığı bir şirketten 25 milyon 24 bin avroluk oyuncak aldığı bildirildi. Yine aynı isimlerin yönetiminde yer aldığı Hong Kong merkezli bir başka şirketten 2 milyon 547 bin avro değerinde oyuncak alındığı da anlaşıldı.
AYNI ADRESTE KURULMUŞLAR
Skandallar zinciri bunlarla da sınırlı kalmadı. G.B’nin kayınpederinin başında olduğu baş harfleri E.G. olan bir şirketten de 9 milyon 333 bin avroluk oyuncak alındığı belirtildi. Bu şirket ile aynı adreste yer alan bir başka şirketten de Ankapark için 10 milyon 565 bin 878 dolarlık oyuncak satın alındığı belirlendi. Öte yan
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türk milyarder, safari için gittiği Afrika'da çatışmada öldü!2.Ankara'da düşen Libya uçağıyla ilgili flaş gelişme: Hostes gözaltında3.Romanya, Daltonlar çetesi üyesinin Türkiye’ye iadesini reddetti: işte gerekçesi!4.Trump'tan protestoculara çağrı: Kurumları ele geçirin, yardım yolda5.Adalet Saray'ında kanlı gün: Savcı, kadın hakimi vurdu!
6.Sadece savaşlarda görülüyordu! Bu yıl ölümler doğumların üzerinde çıktı7.İdamı isteniyor! Cumhurbaşkanlığında sıkı yönetim ilan etmişti8.Adli kontrolle serbest bırakıldılar9.‘Uyuşturucu’ soruşturmasında gözaltına alınan ünlüler adliyeye sevk edildi10.İran'da dehşet görüntüler: Yüzlerce ceset adli tıp merkezi avlusuna dizildi

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türk milyarder, safari için gittiği Afrika'da çatı...

Ankara'da düşen Libya uçağıyla ilgili flaş gelişme...

Romanya, Daltonlar çetesi üyesinin Türkiye’ye iade...

Trump'tan protestoculara çağrı: Kurumları ele geçi...

Adalet Saray'ında kanlı gün: Savcı, kadın hakimi v...


