Tesla hariç bütün otomobilciler zarar etti
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 9 2020
Alman Ernst & Young danışmanlık şirketi de dünya genelinde 17 otomobil üretici şirketinde yaptığı araştırmayı yayımladı. Araştırmaya göre Tesla hariç diğer şirketler zarar etti.
Otomobil üreticilerinin 2019 yılının ikinci çeyreğinde 22 milyar kâr elde ettikleri, bu yılın ikinci çeyreğinde 17 otomobil üreticisinin 11 milyar Euro’nun üzerinde kâr kaybettiği, sadece Tesla, Nisan-Haziran döneminde bir önceki yıla göre daha iyi performans göstererek kârlı otomobil şirketleri arasında en kârlı seviyeye çıktığı belirtildi. Salgın nedeniyle en büyük düşüşü yüzde 57 ile Mitsubishi gösterirken, Alman otomobil üreticileri Volkswagen yüzde 37, Daimler yüzde 29 ve BMW yüzde 22 eksi ile bu yılın ikinci çeyreğini zararla kapattılar. Araştırmada dünya otomobil üreticilerinin toplam cirolarının 177 milyar olduğu, salgın nedeniyle yüzde 41’lik bir düşüş kaydedildiği belirtildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
6.Türkiye yeni yıla yağmurla başladı! Benzin, motorin, sigara ve alkole özel zam!7.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor8.İşte yeni MTV rakamları!9.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında10.Yılın son günü 37 vekilin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







