Tesla'lar artık tam otonom
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 25 2022
Elon Musk, Perşembe günü yaptığı duyuruda Tesla'nın Tam Otonom Sürüş (TOS) özelliklerinin artık Kuzey Amerika'daki tüm Tesla Sürücüleri tarafından kullanılabileceğini duyurdu.
SID BARD - SAMANYOLUHABER.COM
Fakat, araç sahiplerini bazı tatsız sürprizler de bekliyor. TOS yalnızca gerekli donanıma sahip Tesla'larda, ve daha önceden bu güncellemeyi almak için hazırlanan 15 bin dolarlık seçeneğin sahibi olan müşterilerde çalışacak. Eğer bütün gereksinimler yerindeyse, sürücüler araçlarının ekranlarından güncellemeyi talep edebilecek.
Tesla'nın TOS servisi, müşterilerinin aracın haritalar kısmında gitmek istediği konumu girmesi, ve aracın oraya kendi başına gitmesi şeklinde özetlenebilir. Fakat, sürücü her zaman direksiyonun kontrolünü almak için hazır olmak zorunda.
Tam Otonom Sürüş paketiyle artık Tesla otomobiller, sürüş asistanından çok daha kapsamlı pakete sahip olacak. Yani artık aracı çaığrdığınızda istediğiniz yere gelecek, verilen konuma otomatik olarak gidecek ve vardığında otomobili park edecek.
Bu opsiyon en başlarda limitli sayıdaki müşteriye sunulmuş olsa da, daha sonrasında Tesla'nın "Güvenlik Puanı" gereksinimlerini karşılayabilen sürücüleri kapsayacak şekilde genişletilmişti.
Şimdi, yazılımın en son sürümü, bütün müşterilerin kullanımına sunuldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Zorunlu askerlikte yeni dönem!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







