Thomas de Maiziere: Sığınmacılara yapılan saldırılar, Almanya için utanç verici


Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sığınmacı yurtlarına yapılan saldırıları kınayarak bunun "Almanya için bir utanç" olduğunu söyledi.

Almanya çapında sığınmacı yurtlarını hedef alan saldırıların sayısının 490'ı geçtiğini açıklayan Bakan de Maiziere, "Sığınmacılara karşı işlenen yabancı düşmanı suçlarda büyük artışlar var. Sığınmacı yurtlarını hedef alan saldırılar 490'ı geçti. Bu durum Almanya için bir utançtır. Bu suçların üzerine kararlılıkla gidilecek." dedi. Sığınmacı yerleşkelerini hedef alan saldırılar, 2014 yılında 35'i kundaklama olmak üzere 153 olarak kaydedilmişti.

Konuyla ilgili Funke Medya Grubu'na bağlı gazetelere açıklamalarda bulunan Thomas de Maiziere, gelişmelerin kendisini kaygılandırdığını söyledi. Sığınmacılara saldıran zanlıların üçte ikisinin bugüne kadar suça karışmamış bölge insanlarından oluştuğunu duyuran Bakan de Maiziere, bu tür eylemleri gerçekleştiren kişilere müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. Şiddet eylemlerinin içeriklerinden kesitler de sunan Federal İçişleri Bakanı de Maiziere, sığınmacılara yönelik fiziki şiddet, yaralama, kundaklama ve cinayete teşebbüs gibi eylemlerin yapıldığını açıkladı. Yaşanan şiddet eylemlerinden "rahatsızlık duyduğunu" belirten Bakan, "Bu tür eylemler insanlar tarafından hiçbir şekilde gizlice de onaylanmamalıdır." uyarısında bulundu.

"ŞİDDET VE NEFRETİ TOLERE EDEMEYİZ"

Açıklamalarının devamında "Şiddete başvuran insanların sayısındaki bu artış endişe verici." diyen Thomas de Maiziere, sığınmacılara yönelik bu tür eylemlerde bulunan insanlara sert karşılıklar verilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Sığınmacılara yapılan saldırıların dışında nefret saçan iletilerin de yazıldığını ve hatta nefret içerikli konuşmaların açıkça da yapıldığını hatırlatan de Maiziere, "Bazı şeylerin söylenememesi ve yapılamaması için mücadele etmeliyiz. Şiddeti ve nefreti hoş göremeyiz." diye konuştu. Almanya'ya gelen sığınmacılar içinde teröristlerin de olduğu yönündeki eleştirileri geri çeviren Thomas de Maiziere, "Bugüne kadar bu tür iddiaların doğru çıkmadığını" söyledi. Bakan ayrıca, yabancı istihbarat örgütleri tarafından yapılan uyarıları hükümet olarak ciddiye aldıklarını da sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Thomas de Maiziere: Sığınmacılara yapılan saldırılar,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER