THY, 1 milyar doların üzerinde kar açıkladı


Türk Hava Yolları (THY), geçen sene net karının tarihinde ilk defa 1 milyar ABD Doları sınırını geçtiğini ve 1 milyar 69 milyon ABD Doları olduğunu açıkladı.

THY, 2015 yılı konsolide mali tablolarını Borsa İstanbul'a gönderdi. Şirketten konuyla ilgili yapılan açıklamada, şirketin esas faaliyet karının da 895 milyon dolar olarak gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca şu bilgiler verildi:

"Net kar geçen yılın yüzde 65 üstünde 2 milyar 993 milyon TL, Esas Faaliyet Karı ise geçen yılın yüzde 72 üstünde 2 milyar 486 milyon TL olarak gerçekleşti. Satış gelirleri ise önceki yıla göre yüzde 19 artarak 28 milyar 752 milyon TL'na ulaştı. Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar – EBITDAR) 2,6 milyar dolar seviyesinde, FAVKÖK marjı ise bir önceki yıla göre 5,7 puan artarak yüzde 24,5 olarak gerçekleşti. Rakamlara göre 2015 yılında yüzde 13,6 kapasite (arz edilen koltuk km) artışı gerçekleştiren Türk Hava Yolları bu dönemde yüzde 78 yolcu doluluk oranı ile icra ettiği 453 bin sefer ile 61,2 milyon yolcu taşıdı."

Açıklamada, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı'nın değerlendirmeleri de yer aldı. Dünya ve Türkiye için zor bir yıl olan 2015'i son derece olumlu bitirdiklerini ifade eden Aycı, "THY'nin bu sonuçlarla global sektördeki yoğun rekabete, yakın coğrafyada yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklara ve sektörü doğrudan etkileyen kur dalgalanmalarına rağmen 2015 yılında da en karlı havayolları arasındaki konumunu korudu." ifadesini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber THY, 1 milyar doların üzerinde kar açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER