THY'den sıtma önlemi


THY, kabin amiri Selda Durmaz'ın sıtma sonucu ölümünün ardından Afrika'nın iki noktasına (konaklama) yatı seferlerini kaldırdı. Tüm personellerin ayda iki kez Afrika'ya uçmasına karar verildi.

Tanzanya'nın Darusselam kentinde sıtmaya yakalanan kabin amiri Selda Durmaz'ın ölümü üzerine THY bir dizi önlem aldı. THY, uçuş ekiplerine temmuz ayında Afrika uçuşlarında yapılacak değişiklikleri elektronik posta yollayarak bildirdi. Buna göre, Addis Ababa ve Abuja'da yatı dinlenmesini kaldırıldı. Tüm kabin memurları ayda iki kez Afrika'ya uçacak. Bu seferler uçağa konulacak fazla ekiplerle git-gel olarak gerçekleştirilecek.

Personellere atılan elektronik postada şu bilgiler yer aldı: "Temmuz ayı programında bir kabin ekibi için maksimum 2 Afrika seferi planlaması yapılacaktır. 2 üzeri Afrika seferi planlanması durumunda en geç 24 saat önceden bildirilmesi durumunda Ekip Planlama Call Center ya da Planlama Şefliği görev değişikliği yapılmasını sağlayacaktır. Addis Ababa ve Abuja seferleri temmuz ayı programında git-gel olarak icra edilecektir. Ayrıca diğer Afrika seferlerinin de git-gel olarak düzenlenmesi çalışmaları devam etmektedir. Afrika'da diğer noktalarda mesai saatlerinin tutmaması nedeniyle yatılara devam edilecek. Ancak personelin aşıları ve aldığı tabletler kontrol edilerek uçuşa gönderilecek. Özellikle nöbetten Afrika hattında uçuşa gidenler uyarılacak ve aldığı ilaçlara bakılacak."
CİHAN
<< Önceki Haber THY'den sıtma önlemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER