TİB eski başkanından dinleme suçlamalarına çarpıcı cevap!

‘Kripto dinleme’ davasında sanıklar, iddiaları reddetti. Eski TİB Başkanvekili O. Nihat Şen “Örgüt yöneticisiysem her yaptığımı onaylayan amirim nerede? Kriptolu dinleme varsa sesler nerede?” diye sordu.

TİB eski başkanından dinleme suçlamalarına çarpıcı cevap!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile TÜBİTAK personeline yönelik ‘kripto dinleme’ iddiasıya açılan dava, dün Ankara’da başladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın ilk duruşmasında ‘Terör örgütü ve casusluk’ suçlamalarıyla karşılaşan sanıklar iddiaları sert bir dille yalanladı. Meydan'ın haberine göre, iddianamede örgüt liderliği ile suçlanan eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen, “Eğer ben örgüt yöneticisiysem her yaptığımı onaylayan birim amirim nerede o zaman? Kriptolu dinleme varsa ses nerede?” diye konuştu.

Duruşmada, belgelerin imha edildiği gündeme getirildi. Mahkeme Başkanı Musa Yeşil’in, “Ses dinlemeleriyle ilgili bilgisayarlarda iz kalıyor” ifadelerini kullanması üzerine sanık avukatları tepki gösterdi. Avukatların “Dinleme iddialarını ortaya atıp bütün hard diskleri imha ettiler. Hepimiz gitsek şu an orada delil bulamayız. Dinlendiği iddia edilen kişilerin sesleri nerede?” sorusu cevapsız kaldı.

İFADELERİ KENDİLERİ YAZMIŞLAR
TİB hafızasından herhangi bir verinin silinmesi talimatını vermediğini belirten Şen, Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu’nu yalanladı. “İfadelerimi aldı, sonra o ifadeleri bana göstermedi. ‘Silme’ ifadesini kullanmadım. Bu ifadeleri kendileri yazmışlar” dedi. Dosyada gerçek anlamda bir uzmanın görüşüne başvurulmadığını ifade eden Şen, “Kriptolu dinleme varsa ses nerede? Kan varsa ceset nerede?” diye sordu. Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi şartlarının zor olduğunu vurgulayan Şen “Savunma yapmak için avukatımla görüşemiyorum. Mahkeme belgelerini göremiyorum, hazırladığım belgeleri avukatımla paylaşamıyorum” diye konuştu.

2 ay dışarı çıkarın, sonra geri alın
Sanıklardan TİB personeli Ferhat Saraç, TİB’de verilerle alakalı 100’ün üzerinde makine olduğunu, bu makinelerden sadece 3’ü üzerinde araştırma yapıldığını ve kendilerinin sanık haline getirildiğini savundu. Saraç, eşinin hamile olduğunu ve 3 hafta sonra doğum yapacağını belirterek, “2 ay dışarı çıkarın. Sonra gerekirse içeri geri alın, umurumda değil” dedi.

Çanak antenden veri aktarılamaz
Eski TİB Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı İlhan Elieyioğlu da hakkındaki iddiaları reddederek, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen TİB’deki çanak antenlerin veri aktardığına ilişkin soruşturmaya dair detayları anlattı. Çanak antenden kesinlikle veri aktarımı yapılamayacağını ifade eden Elieyioğlu, bu olayla ilgili bilirkişi raporunda hangi verilerin aktarıldığını, bu verilerin kime servis edildiğinin belirtilmediğini aktardı.

meydangazetesi.com.tr
<< Önceki Haber TİB eski başkanından dinleme suçlamalarına çarpıcı cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER