TİKA'dan, Bişkek'te bayram yemeği


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te akşam yemeği düzenledi.

Programa TİKA Başkanı Serdar Çam, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Seyit Ali Avcu, Türkiye Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliev, Maaliye Bakanı Adılbek Kasımaliyev başta olmak üzere üst düzey devlet yetkilileri, Kırgız ve Türk işadamları, ülkede faaliyet gösteren çeşitli dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.

Akşam yemeği programının açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Metin Kılıç, Kurban Bayramı'nın Türk dünyasına ve Müslüman alemine barış ve huzur getirmesini dilediğini belirterek, bayramda Kırgızistan'da, yetim, fakir ve yaşlılara yardımda bulunmak üzere bulunan TİKA Başkanı Çam'a, Türk Kızılayı görevlilerine teşekkür etti. Kırgızistan'ın TİKA'nın doğum yeri olduğunu hatırlatan Kılıç, TİKA'nın 200 ülkede faaliyet gösteren, etkin bir örgüt haline gelmesinin, ajansın Kırgızistan'da kazandığı tecrübeden kaynaklandığını ifade etti.

TİKA Başkanı Serdar Çam ise Kırgızistan'ın son zamanlarda uluslararası alanlarda rekabetçi gücünü artırmasından duyduğu sevinci dile getirerek Kırgızistan ile Türkiye arasındaki kardeş ve dostane ilişkilerin daha da gelişmesini istediğini belirtti.

Sağlık Bakanı Talanbek Kadıraliev, TİKA'nın dünyanın birçok yerinde tanınan büyük bir kuruluş olduğunu belirterek, Ajansın Kırgızistan'ın sağlık alanının gelişmesinde büyük rol oynadığını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber TİKA'dan, Bişkek'te bayram yemeği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER