TMSF'den Bank Asya açıklaması

Yönetimi hukuksuzca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Bank Asya’nın, hisse satış ihalesine ilişkin ön yeterlilik belgeleri teslim süresi, Cuma gününe kadar uzatıldı.

Bank Asya'ya çökme operasyonunu en basit haliyle anlattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafıdan satışa çıkarılan Bank Asya’yla ilgili yeni bir açıklama yapıldı. TMSF’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

24.05.2016 tarihli Resmi Gazete’de ilanı yayımlanan Asya Katılım Bankası A.Ş. Hisse Satış İhalesine ilişkin Ön Yeterlilik Belgeleri teslim süresi, isteklilerin birinden evrak hazırlama süreci devam ettiği gerekçesiyle gelen ek süre talebi üzerine, Satış Komisyonu kararıyla 17.06.2016 Cuma günü saat 17.00’a kadar uzatılmıştır.”
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu


Samanyoluhaber.com'a açıklama yapan Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş ise satış sürecinin sağlam deliller üzerine inşa edilmediğini ilerde çok büyük sıkıntılara yol açabileceğini belirtmişti. 3 Şubat 2015 ve 29 Mayıs 2015'te BDDK'nın aldığı kararlara ilişkin davalar açtıklarını hatırlatan Taşbaş, "Ortakların belgeleri teslim etmediği ve bankanın ortaklık yapısının şeffaf olmadığı gerekçesiyle alınan kararların iptaline yönelik davalar açtık. Bu davalar sonuçlanmadan bu satış yapılamaz. Aksi takdirde satış iptal olabilir." ifadelerini kullanmıştı.
<< Önceki Haber TMSF'den Bank Asya açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER