TOBB üyesi Bilgiç: İnsanlar alın teri ile kazandığını kaybetmeye başladı

TOBB üyesi Bilgiç: İnsanlar alın teri ile kazandığını kaybetmeye başladı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, terör olayları ve siyasi istikrarsızlığın oluşturduğu ekonomik sıkıntının yatırımları ciddi oranda düşürdüğünü söyledi. Bilgiç, insanların alın teri ile kazandığını kaybetmeye başladığını vurgulayarak, 1 Kasım seçimleri sonrasında hem terör belasından hem de ekonomik sıkıntıdan kurtulma ümidinde olduklarını dile getirdi.

Adana Ticaret Borsası olağan meclis toplantısında konuşan Bilgiç, 2015'i kayıp yıl olarak ifade ettiğini hatırlattı. 2015'in seçim yılı olduğunu vurgulayan Bilgiç, ekonominin ise şuan sıkıntılı gittiğini vurguladı. Herkesin bu durumdan etkilendiğinin altını çizen Şahin Bilgiç, "İnsanlar alın teriyle kazandığını kaybetmeye başladı. Bu sıkıntılı gidişin kısa sürmesini temenni ediyoruz. İnşallah 1 Kasım'da yapılacak seçimlerle bu olumsuzluk ortadan kalkar da 2016 yılına sarkmaz. Ülkemizin ekonomisi bu belirsizliği kaldıracak güçte değil. İnsanlar kendi ekonomilerini zor şartlarda ayakta tutuyorlar. İnşallah seçimle Türkiye ekonomisi tekrar eski güçlü konumunu alır. İnsanlarımız kıt imkanlarla ürettikleri sermayelerini küçültmezler, ülke ekonomisine eskisi gibi katkı vermeye devam ederler." dedi.

Son yapılan değişik araştırmalarda 2015 öncesinde yatırımlar yüzde 20-22 iken, 2015 yılında yüzde 6'lara kadar düştüğünün ortaya çıktığını anlatan Bilgiç, "Ülkemize dışarıdan gelen yabancı yatırımcı bu dönem gelmez olmuştur. İçerideki yabancı yatırımcı da bu belirsizlikten huzursuzluk yaşamaktadır. 1 Kasım seçimleri sonrası ülkemiz hem terör belasından hem de ekonomik sıkıntıdan kurtulur temennisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında son zamanlarda artan terör olaylarına da değinen Bilgiç, hain saldırıların herkesin yüreğini yaktığını dile getirdi. Terör ateşinin sadece doğuyu, güney doğuyu kavurmadığını ifade eden Bilgiç, "Bölgemizi de kavuruyor. Benim tespitim Adana'da güvenlik güçlerimizin başarılı çalışmaları var. Emniyetimizin bu başarılı çalışmalarını zafiyete uğratmak istiyorlar. İnşallah bu hainler emellerine ulaşamayacaklar. Hem polisimiz hem de Silahlı Kuvvetlerimiz gereken cezayı bu hainlere verecektir. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.

Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak da Adana'daki hain saldırıda 2 polis memurunun şehit olduğunu hatırlatarak, yakınlarına ve emniyet camiasına baş sağılığı diledi.
CİHAN
<< Önceki Haber TOBB üyesi Bilgiç: İnsanlar alın teri ile kazandığını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER