Törende protesto için diplomasını yırtmıştı:
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 4 2025
Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla diplomasını yırtan Doruk Dökücü, sabah saatlerinde gözaltına alındı.
Boğaziçi Üniversitesi’nin 158. Mezuniyet Töreni’nde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesine tepki göstermek için diplomasını yırtması üzerine gözaltına alınan Doruk Dörücü, emniyet ifadesinde hakkındaki suçlamayı reddetti. Dörücü, “Olayın video kaydı izlendiği taktirde olası bir infiale karşı orada bulunan toplumu sakinleştirmeye çalıştığım, elim ile sessizlik çağrısında bulunduğum görülecektir. Yapmış olduğum anayasal çerçevede barışçıl bir protesto eylemidir.” dedi. Dörücü, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.
Önceki gün Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Albert Long Hall’de gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi 158. Mezuniyet Töreni’nde Sosyoloji Bölümü Mezuniyet Töreni sırasında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ve Sosyoloji Bölümü yan-dal öğrencisi Doruk Dörücü, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edilmesine tepki gösterdi. Dörücü, “Bu diploma hükümsüzdür. Fakülte kapatan, diplomaları iptal eden istibdat rejimini reddediyorum. Diplomamı kayyumdan değil, Boğaziçi’nin seçilmiş rektöründen alırım.” şeklinde konuşarak diplomasını yırttı.
Dörücü, bu sabah evinden gözaltına alınarak Vatan Emniyet’e götürüldü. Dörücü’ye “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “Türk milletini, cumhuriyeti, devletin kurum ve kuruluşlarını aşağılama” suçlamaları yöneltildi ve telefonuna el konuldu. Emniyetteki ifade işlemleri biten Dörücü, hastane kontrollerinin ardından mevcutlu olarak İstanbul Adliyesi’ne getirilecek.
Doruk Dörücü’nün emniyet ifadesinde ise şunları söylediği öğrenildi: “İddiaya konu Boğaziçi Üniversitesi 158. Mezuniyet Töreninde, Sosyoloji Bölümü Mezuniyet Töreni gerçekleşirken ‘Müstakbel Cumhurbaşkanının diplomasını iptal eden, kafasına göre fakülte açan kapatan, diplomaları iptal eden istibdat rejimini reddediyorum. Diplomayı kayyumdan değil, Boğaziçinin seçilmiş rektöründen al
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'
6.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı10.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








