Torku Konyaspor: 1 - Kayserispor: 0


Stat: Torku Arena
Hakemler: Koray Gençerler, Serkan Gençerler, İlker Takpak
Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Nejc Skubic, Jagos Vukovic, Ali Turan, Mehmet Uslu, Samuel Holmen, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Abdou Traore (Dk. 62 Riad Bajic), Alban Meha (Dk. 62 Marc Kibong Mbamba), Dimitar Rangelov (Dk. 78 Halil İbrahim Sönmez)
Kayserispor: Abdulaziz Demircan, Zeki Yavru, Larrys Mabiala, Mustafa Akbaş, Ömer Bayram, Deniz Türüç (Dk. 90+2 Oğulcan Çağlayan), Diego Lopes (Dk. 65 Srdan Mijailovic) , Samba Sow, Furkan Özçal, Diego Biseswar, Derley (Dk. 69 Sinan Bakış)
Gol: Dk. 90 Jagos Vukovic (Torku Konyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 89 Larrys Mabiala (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 26 Samba Sow, Dk. 84 Diego Biseswar, Dk. 88 Zeki Yavru, Dk. 89 Mustafa Akbaş (Kayserispor), Dk. 32 Ali Çamdalı, Dk. 41 Dimitar Rangelov, Dk. 84 Nejc Skubic, Dk. 88 Ali Turan (Torku Konyaspor)

Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 19. haftasında Torku Konyaspor ile Kayserispor arasında oynanan maçta ev sahibi Torku Konyaspor, son dakikada penaltıdan bulduğu golle sahadan 1 - 0 galip ayrıldı.

Konuk Kayserispor'da penaltıya neden olan Larrys Mabiala kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Teknik Direktör Tolunay Kafkas ise penaltı golünden sonra hakeme tepki olsun diye maç bitmeden soyunma odasına gitti.

52. dakikada ev sahibi Torku Konyaspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada sol kanattan gelişen hızlı atakta Mehmet Uslu ara pasında topu ceza sahası sol tarafı çizgisi üzerinde hareketlenen Dimitar Rangelov'a gönderdi, Rangelov ise son çizgiye inmeden ortasını yaptı, ceza sahası içi sağ çaprazına doğru gelen topa hareketlenen Ömer Ali Şahiner meşin yuvarlağın gelişine vuruşunu yaptı, ancak kaleci Abdulaziz Demircan sağ köşeye giden topu uzanarak son anda çeldi ve gole izin vermedi.

59. dakikada konuk Kayserispor, Diego Biseswar ile gole çık yaklıştı. Bu dakikada rakip ceza sahası dışında topla buluşan Diego Biseswar, rakiplerini geçti, ceza sahasına girdi, sol ayağının sol üstüyle uzak direğe gönderdiği top direğin yanından auta çıktı.

63. dakikada Torku Konyaspor, Marc Kibong Mbamba ile girdiği pozisyonda kaleci Abdulaziz Demircan'ı geçemedi. Bu dakikada sağ kanatta taç atışından gelen topla buluşan Jagos Vukovic ortasını ön direğe doğru gönderdi. Savunmadan seken top altıpas çizgisi gerisindeki Marc Kibong Mbamba'nın önünde kaldı, bu oyuncunun bekletmeden yerden vuruşunda kaleci Abdulaziz Demircan ayakları ile topu çıkardı, dönen topu defans uzaklaştırdı.

73. dakikada konuk sarı kırmızılılar gole çok yaklaştı. Bu dakikada Furkan Özçal'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Zeki Yavru'nun yerden ortasında penaltı noktasında Sinan Bakış topu kontrol etti, dönerek sert vurdu, ancak top kalenin sağ tarafından az farkla dışarı gitti.

79. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Deniz Türüç ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Sinan Bakış gelen topu göğsü ile ceza yayı içerisinde bulunan Diego Biseswar'a bırakırken, bu oyuncu da topun gelişine yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Serkan Kırıntılı sağ köşeye giden topu uzanarak kontrol etti ve gole izin vermedi.

88. dakikada Torku Konyaspor penaltı kazandı. Bu dakikada Marc Kibong Mbamba'nın ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Rijad Bajic, rakibi Larrys Mabiala'nın müdahalesi ile yerde kaldı, hakem Koray Gençerler de penaltı noktasını gösterdi.

Hakemin penaltı kararına Kayserisporlu oyuncular uzun süre itiraz ederken bu itirazlar esnasında Kayserispor'dan Mustafa Akbaş ve Zeki Yavru ile Torku Konyaspor'dan Ali Turan sarı kart gördü. Hakem Koray Gençerler penaltı pozisyonuna neden Larrys Mabiala'yı da son adam uygulaması gereği kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

90. dakikada tüm itirazlara rağmen hakem penaltı atışını kullandırttı. Bu dakikada topun başına gelen Jagos Vukovic penaltı vuruşunda topu yerden sol köşeye göndererek Torku Konyaspor'u öne geçiren golü kaydetti: 1 - 0.

Müsabakanın kalan dakikalarında iki takımın çabası başka gol getirmeyince ev sahibi Torku Konyaspor, son dakikada penaltıdan bulduğu golle sahadan 1 - 0 galip ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Torku Konyaspor: 1 - Kayserispor: 0 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER