Trabzon'daki nefret operasyonunun fişeğini O mu yaktı?

Trabzon Emniyeti, hayırsever işadamlarına yönelik operasyon düzenlerken hemen öncesinde konuyla ilgili tweet atan AKP İl Başkanı Yardımcısı Hasan Dilekoğlu’nun, operasyonu önceden bilip bilmediği tartışılıyor.

Trabzon'daki nefret operasyonunun fişeğini O mu yaktı?

17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sonra hemen her gün gerçekleşen algı operasyonlarında sıra Trabzon’daydı. “Neden kurban bağışladın, burs verdin?” gibi suçlamalarla şehrin önde gelen 36 hayırsever işadamı gözaltına alındı. İfadesi alınan iş adamlarının arasında AKP’ye yakınlığı ile bilinen kişilerin de olması ilginçti.  

OPERASYON YAPILACAĞINI BİLİYOR MUYDU?

Operasyonu daha da ilginç hale getiren detay ise AKP İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu’nun tweetleriydi. Dilekoğlu, sosyal medya hesabından “Şehrimiz Trabzon FETÖ/ PDY terör örgütü konusunda ya çok temiz bir şehir ya da bir yerlerde engelleme var. Benden söylemesi.” diye yazdı. Olaydan bir gün önce paylaşılan bu cümleler akıllarda soru işaretleri oluşturdu. 

OPERASYONUN GEREKÇESİ BU MU?

Trabzon halkı söz konusu operasyonla ilgili ilginç bir iddiayı da konuşuyor. İddialara göre olaylı Fenerbahçe-Trabzonspor maçının son dakikalarında saha atlayan bir taraftarın müsabakanın ertelenmesine yol açması Trabzon emniyetini karıştırdı. Yaşananların faturasının kendilerine kesileceğini düşünen bazı Emniyet görevlileri ise üzerlerindeki iktidar baskısını azaltmak için operasyon kararı aldı. Hayırseverlere yönelik gözaltı dalgaları bilindiği gibi AKP yöneticilerini fazlasıyla memnun ediyor.

TRABZON EKONOMİSİNE DE DARBE

29 Nisan Cuma sabahı Trabzon genelinde işadamı ve sanayicilere yapılan operasyon şehir ekonomisine de büyük zarar verdi. Trabzon’un önde gelen, saygın ve hayırsever 36 iş adamına yönelik burs operasyonu şehir ekonomisine vurulan darbe olarak algılandı. 

BİNLERCE TRABZONLU’NUN EKMEĞİ İLE OYNANIYOR

İşsizliğin yaygın olduğu Trabzon'da operasyona uğrayan iş adamlarının bütün yatırımları da bu şehirde. Binlerce insana iş imkanı sağlayan şirketler şehirdeki istihdamın en önemli ayaklarından. Yaşanan operasyonlar sonucunda itibar kaybına uğrayan firmaların ekonomik olarak da zarara uğrayacağı belirtilirken çalışanları gelecek adına kaygılı. 

TRABZONLU ÇALIŞMA BAKANI’NDAN TRABZON ESNAFINA DARBE

Şehirde tepkiyle karşılanan operasyonda ilginç bir ayrıntı daha var. Trabzonlu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu seçim çalışmalarına memleketinden başlarken İşsizlik oranını düşüreceğiz, çalışmayanlara işsizlik yardımını arttıracağız, fakir ve yoksula yardım yapacağız’’ sözleri verirken yaşananların bu sözlerle tezat oluşturduğu belirtiliyor
<< Önceki Haber Trabzon'daki nefret operasyonunun fişeğini O mu yaktı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER