Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 0 (İlk yarı)


Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Trabzonspor: Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Dogulas, Yusuf Erdoğan, Aytaç Kara, Okay Yokuşlu, Marin, Erkan Zengin, Muhammet Demir, Cardozo
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Necip Uysal, Tosic, ismail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Sosa, Querasma, Mario Gomez

Süper Lig 19. hafta erteme maçında Trabzonspor ile Beşiktaş, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaştı. Müsabakanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Süper Lig'deki 3 haftalık galibiyet özlemine Mersin İdmanyurdu karşısında son veren Trabzonspor, ligin 19. haftasında ertemele maçında sahasında Beşiktaş'ı ağırlıyor. Bordo mavililerde, 24 Ocak'ta oynanması gereken fakat kar yağışı nedeniyle ertelenen maçtan sonra transfer edilen Jose Bosingwa ile Akakpo kural gereği oynayamıyor.

Karadeniz ekibinde Aykut Demir cezası, kaleci Onur Recep Kıvrak, Mehmet Ekici, Güray Vural ve Özer Hurmacı da sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almıyor. Cezası biten oyunculardan Muhammet Demir ilk 11'de sahaya çıkarken, Salih Dursun ve Ramazan Övünç yedek başladı. Teknik Direktör Hami Mandıralı'nın Aykut ve Akakpo'nun yokluğunda stoperde Mustafa Yumlu'nun yanında Douglas'ı forma verdi. Genç hoca, savunmanın solunda Yusuf Erdoğan'ı görevlendirdi.

Misafir takım Beşiktaş'ta da ara transferde alınan kaleci Boyko'nun yanı sıra Alexis ve Marcelo kurallar gereği, Gökhan Töre ise sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemiyor. Çaykur Rizespor maçında sakatlanan ve durumu belirsizliğini koruyan Oğuzhan Özyakup ile o maç öncesi yaşadığı sakatlık nedeniyle son anda kadrodan çıkartılan, Ricardo Quarezma ilk 11'de sahaya çıktı. Teknik Direktör Şenol Güneş, Alexis ve Marcelo'nun yokluğunda savunmanın göbeğinde tıpkı Mersin İdmanyurdu ile oynanan erteleme maçında olduğu gibi Necip - Tosic ikilisine görev verdi. Güneş, Gökhan Töre'nin yokluğunda da Kerim Frei'yi ilk 11'de sahaya sürdürdü.

GOMEZ REKOR PEŞİNDE

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, bugün Trabzonspor filelerini sarstığı takdirde Beşiktaş'ın lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncusu olacak. Ligde 24 maçta 18 golü bulunan Gomez, bu alanda rekoru elinde tutan Pascal Nouma ve Demba Ba'yı iki hafta önce yakalamıştı.

TÖRERE ORTAK TEPKİ

Bu arada Trabzonspor ve Beşiktaşlı futbolcular, Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle müsabaka öncesi ısınmaya siyah tişörtle çıktı. Bordo mavili futbolcuların tişörtünde hiç bir yazı ve resim yer almazken, siyah beyazlıların tişörtlerinde başı öne eğik Kartal motifi kullanıldı ve 'anKARA' yazısı yer aldı. Trabzonspor ve Beşiktaşlı futbolcular seramoniye de üzerinde "Teröre lanet olsun" pankartı ile çıktı. Hayatını kaybedenler için maç öncesi bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Bordo mavili futbolcular maçı da siyah bantla oynadı. Trabzonspor yönetimi, maçtan önce taraftarlara Türk Bayrağı dağıttı. Karşılaşmanın 6. dakikasında da maraton tribününde 'anKARA' hashtagını taşıyan dev bir pankart açıldı. Trabzonsporlu taraftarlar, Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden bordo mavili taraftarlardan Nusrettin Can Çalkınsın ile aynı patlamada babası vefat eden eski futbolcuları Umut Bulut için tribünlere pankart astı.

ŞENOL GÜNEŞ'E EFSANE PLAKETİ

Öte yandan, Trabzonspor yönetiminin bir süre önce başlattığı efsane futbolculara plaket verilmesine bu maçta da devam edildi. Müsabaka öncesi aralarında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı'nın da bulunduğu bordo mavili takıma geçmişte katkı sağlayan isimlere plaket verildi.

Ahmet Suat Özyazıcı, Şenol Güneş, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Bekir Barçın, Mehmet Ekşi, Hami Mandıralı, Hüseyin Tok, Necati Özçağlayan, Necdet Ergün ve Tuncay Soyak plaketlerini başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyelerinin elinden aldı. Ödül için Şenol Güneş'in ismi anons edildiğinde bazı taraftarların yuhlaması ise dikkat çekti.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Muhammet Demir ile yaptığı paslaşmayla sağdan ceza sahasına giren Marko Marin'in plase vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

12. dakikada Quaresma'nın sağdan ceza sahasına yaptığı ortada, kaleci Esteban'ın elinden kaçırdığı topu tekrar kontrol etmek isterken Douglas ile anlaşmazlık yaşadı ve top ceza sahası sol çaprazında Kerim Frei'da kaldı. Kerim'in penaltı noktası üzerine gönderdiği topa Mario Gomez yere düşerken vurdu, Mustafa Yumlu'nun koluna çarpan meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.

15. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası dışı sol çaprazından sert şutunda kaleci Esteban topu kornere çeldi.

17. dakikada Ricardo Querasma'nın kafasından seken topla ceza sahası içerisinde buluşan Yusuf Erdoğan kaleciyle karşı karşıya kaldı, şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

19. dakikada Jose Sosa'nın sağdan ceza sahasına gönderdiği topla altı pas önünde buluşan Mario Gomez şutunu attı, Trabzonspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

30. dakikada Jose Sosa'nın soldan kullandığı köşe vuruşuna altı pas önünde Tosic kafayı vurdu, kaleci Esteban topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

40. dakikada Ricardo Quaresma'nın ceza sahası dışı sol çaprazından şutunda top kaleci Esteban'da kaldı.

41. dakikada Erkan Zengin'in ceza sahasına gönderdiği topu Muhammet Demir'den önce davranan kaleci Tolga iki hamlede kontrol etti.

Kalan dakikalarda da gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı başladığı gibi 0-0 sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER