Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 2


Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Trabzonspor: Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Dogulas, Yusuf Erdoğan, Aytaç Kara, Okay Yokuşlu, Marin, Erkan Zengin, Muhammet Demir, Cardozo (Dk. 64 Sefa Yılmaz)
Beşiktaş: Tolga Zengin (Dk. 46 Günay Güvenç), Beck, Necip Uysal, Tosic, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup (Dk. 79 Tolgay Arslan), Sosa, Querasma (Dk. 83 Olcay Şahan), Mario Gomez
Goller: Dk. 76 Mario Gomez, Dk. 86 Olcay Şahan (Beşiktaş)
Sarı kart: DK. 71 Douglas (Trabzonspor)

Spor Toto Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 19. hafta erteme maçında Trabzonspor ile Beşiktaş, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaştı. İlk yarısı 0 - 0 sona eren müsabaka, misafir takımın 2-0 galibiyeti ile sona erdi.

58.dakikada Erkan Zengin'in sol taraftan ceza sahasına gönderdiği topu Oscar Cardozo'dan önce araya giren Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.

61. dakikada Cavanda'nın uzaklaştıramadığı top sol kanatta İsmail Köybaşı'da kaldı, bu futbolcunun ceza sahasına ortasını Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.

69. dakikada sağ taraftan ceza sahası içerisine yapılan ortada Atiba topa kafayı vurdu, kaleci Esteban meşin yuvarlağı son anda uzaklaştırmayı başardı, dönen topa bu kez Mario Gomez vurdu, kaleci Esteban yine gole izin vermedi.

76. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada sağdan Quaresma'nın yaptığı ortaya arka direkte kafayı vuran Mario Gomez, topu filelere gönderdi: 0 - 1.

86. dakikada Kerim Frei'in pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Olcay Şahan düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Esteban'ın solundan filelere gönderdi: 0 - 2.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç Beşiktaş'ın 2-0 galibiyeti ile sona erdi.

Bu galibiyetle puanını 60'a yükselten Beşiktaş, Fenerbahçe'nin 1 puan önüne geçti ve liderlik koltuğuna oturdu. Trabzonspor ise 30 puanla 13. sırada kaldı.

GOMEZ REKOR KIRDI

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, Trabzonspor'a attığı golle Beşiktaş'ın lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncusu oldu. Bu maç öncesi ligde 24 maçta 18 golü bulunan Gomez, bu alanda rekoru elinde tutan Pascal Nouma ve Demba Ba'yı iki hafta önce yakalamıştı. Alman yıldız, bu akşam attığı golle 19. golü buldu ve yeni rekorun sahibi oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 2 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER