Trabzonspor: 0 – Galatasaray: 0 (İlk yarı)

Trabzonspor: 0 – Galatasaray: 0 (İlk yarı)

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Constant, Okay, M'bia, Marko Marin, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, NDoye
Galatasaray: Muslera, Denayer, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole, Rodriguez, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski, Burak Yılmaz
Sarı kartlar: Dk. 18 Constan, Dk. 33 M'bia (Trabzonspor), Dk. 37 Semih Kaya (Galatasaray)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 5. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Bu sezon ligde 4 maçta topladığı 10 puanla Fenerbahçe'nin ardından zirvenin ortağı olan Trabzonspor, sahasında 4 haftadaki 7 puanıyla 8. sırada kendisine yer bulan Galatasaray'ı ağırlıyor. Ev sahibi ekipte sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı olan Bosingwa ve Bourceanu haricinde eksik oyuncu bulunmuyor. U21 Milli takımımızın Hollanda ile oynadığı maçta yaşadığı sakatlık nedeniyle geçtiğimiz hafta Kayserispor maçında forma giyemeyen Okay Yokuşlu, bu hafta formasına yeniden kavuştu. Teknik Direktör Shota Arveladze, başarılı futbolcuyu ilk 11'de sahaya sürdü. Gürcü hoca, sonradan dahil olduğu son 2 maçtaki performansı ile dikkat çeken Marko Marin'e de ilk 11'de görev verdi. Başarılı taktisyen, Mehmet Ekici ve Yusuf Erdoğan'ı ise yedek soyundurdu. Tecrübeli hoca, oynadığı 4 maçta gol atma başarısı gösteremeyen Dame N'Doye'yi yine gol umudu olarak ilk 11'de sahaya sürdü. Teknik patron Shota, sonradan dahil olduğu Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında attığı gollerle takımına 4 puan kazandıran Oscar Cardozu'yu ise yine yedek oturttu.

Misafir takım Galatasaray'da ise kırmızı kart cezalısı Selçuk İnan ile sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop ve Aurelien Chedjou bu maçta forma giyemiyor. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Atletico Madrid maçında beğenilmeyen Emre Çolak'ı Trabzon'a getirmemişti. Sabri Sarıoğlu'nu yedek oturtan Hamzaoğlu, savunmanın sağında Josan Denayer'e görev verdi. Genç antrenör, Selçuk İnan'ın yokluğunda orta sahada ise Jose Rodriguez'i görevlendirdi. İspanyol futbolcunun yanında da Bilal Kısa'yı kullandı. Atletico Madrid maçında orta sahada görevlendirdiği Hakan Balta'yı da stopere çeken Hamzaoğlu, Madrid karşısında ikinci yarıda oyuna giren ve etkili olan Yasin Öztekin de ilk 11'de şans verdi.

AVNİ AKER İLK KEZ DOLDU

Trabzonsporlu taraftar maça yoğun ilgi gösterdi. Uzun bir aradan sonra Avni Aker'in tribünlerinin tamamen dolduran bordo mavili taraftarlar, ellerindeki Türkiye ve Trabzonspor bayrakları ile stadı şölen yerine çevirdi. Müsabaka için ayrılan 24 binden fazla biletin tamamı dün öğleden sonra satılmıştı.

Trabzonsporlu futbolcular, bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi Galatasaraylı futbolculara da müsabaka öncesi birer buket çiçek verdi. Bordo-mavili kulüpte görevli bir bayan da hakem Cüneyt Çakır'ı çiçek taktim etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Özer Hurmacı'nın ceza sahasına gönderdiği topa Marko Marin uçarak kafayı vurdu ancak kaleci Muslera topu iki hamlede kontrol etti.
9. dakikada Constant'ın soldan ortasına penaltı noktası üzerinde N'Doye vurdu, top yan direkten döndü ancak yan hakem N'Doye için ofsayt bayrağını kaldırdı.
16. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Podolski ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye şut denedi ama müsait pozisyonda topu kalesini terk eden Onur'un üzerinden aşırmak yerine ellerine teslim etti.
20. dakikada ceza sahası içerisindeki karambolde topla son buluşan Hakan Balta sert vurdu, savunmaya çarpar top kornere çıktı.
21. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Marko Marin'in vuruşunda kale önünde bulunan N'Doye'ye çarpan top yandan auta çıktı.
32. dakikada Constan'ın sağdan ortasına ön direkte Marko Marin kafayı vurdu, kaleci Muslera topu kontrol etti.
40.dakikada Marko Marin'in pasıyla defansın arkasına sarkan N'Doye kaleciyle karşı karşıya kaldı, aşırtma vuruşunda top yan direğin dibinden auta gitti.

Kalan dakikalarda da gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor: 0 – Galatasaray: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER