Trabzonspor: 1 – Antalyaspor: 0 (İlk yarı)


Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Engin Erdem
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Luis Pedro Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Aytaç Kara, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Stephane M'bia, Oscar Cardozo
Antalyaspor: Saso Fornezzi, Diego Angelo, Lokman Gör, Sakıb Aytaç, Ondrej Celustka, Rıdvan Şimşek, Chico, Jean Makoun, Guilherme Gusmao, Serge Mbilla Etame, Samuel Eto'o
Gol: Dk. 15 Oscar Cardozo (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 21 Guilherme Gusmao, Dk. 22 Ondrej Celustka (Antalyaspor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 16. haftasında Trabzonspor ile Antalyaspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Süper Lig'de geçen hafta Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor'a 3-0 kaybeden Trabzonspor, bu hafta sahasında Antalyaspor'u ağırlıyor. Bordo mavililer, sezonun ilk yarısında evindeki son maçına çıktı. Karadeniz ekibinde Sefa Yılmaz sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmuyor. Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu, kadro dışı bıraktığı Deniz Yılmaz'ın yanı sıra kaleci Esteban Alvarado, Alper Uludağ ve Musa Nizam'ı maç kadrosuna almadı.

Tecrübeli teknik adamın bordo-mavili takımın kadrosundaki 2 sol bek Alper ve Musa'yı 18 kişilik kadroya olmaması dikkat çekti. Sol bek sorunu yaşayan Trabzonspor'da Tekelioğlu, bu mevkide Yusuf Erdoğan'a görev verdi. Tekelioğlu, sezon başından beri kadro dışı olan ve hafta içerisinde affedilen Soner Aydoğdu, İshak Doğan, Fatih Atik ve Serdar Gürler'i de hazır olmadıkları için kadroya dâhil etmedi.

2 MAÇ SONRA TARAFTARINA KAVUŞTU

Ligin 10. haftasındaki Gaziantepspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası alan Trabzonspor, Antalyaspor müsabakasıyla taraftarına kavuştu. Yönetimin bilet fiyatlarında yüzde 50 indirim yapmamasına rağmen bordo mavili taraftarlar maça yeterli ilgiyi göstermedi. Avni Aker Stadı'nın tribünlerinin önemli bir kısmı boş kaldı. Bir grup, Antalyaspor taraftarı da takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmadı.

YÖNETİMİN DAVETİNE 4 BAŞKAN İCABET ETTİ

Trabzonspor yönetiminin birlik beraberlik için eski başkanları yaptığı birlikte maç izleme davetine 4 başkan icabet etti.

Bordo mavili kulübün eski başkanları Salih Erdem, Mustafa Günaydın, Nuri Albayrak ve Sadri Şener müsabakayı Başkan Muharrem Usta ile protokol tribününden birlikte izledi. Kale arkasındaki bordo-mavili taraftarlar, Sadri Şener için tribüne '2010-11 Yılı Şampiyon Başkanı, Hoş geldin' yazılı pankart astı. Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu üyeleri de takımlarını Trabzon'da yalnız bırakmadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Cardozo'nun kale önüne yerden gönderdiği topta Cavanda'dan önce araya giren savunma tehlikeyi önledi.

15. dakikada sağ kanatta topla buluşan Erkan, son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı, altıpas çizgisi üzerinde kafayı vuran Cardozo, topu kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-0.

27. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Erkan şutunu attı, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

31. dakikada Guilherme'nin pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Eto'o şutunu attı, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

35. dakikada Eto'o'nun sağdan ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Guilherme şutunu attı, kaleci Onur meşin yuvarlağı kornere çelerek mutlak bir golü önledi.

41. dakikada Aytaç'ın ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Fornezzi çift yumrukla uzaklaştırdı.

44. dakikada Erkan'ın soldan ceza sahasına gönderdiği topa altıpas çizgisi üzerinde Aykut kafayı vurdu, kaleci Fornezzi son anda topa kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor: 1 – Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER