Trabzonspor: 1 – Eskişehirspor: 0 (İlk yarı)


Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Ekrem Kan, Serkan Olguncan
Trabzonspor: Onur, Cavanda, Mustafa, Douglas, Aykut, Okay, Aytaç, Yusuf, M'bia,Mehmet, Cardozo
Eskişehirspor: Boffin, Kamil Ahmet, Sezgin, Emre Güngör, Anıl, Causic, Toko, Engin Bekdemir, Alpaslan, Mehmet Feyzi, Emre Güral
Gol: Dk. 17 Cardozo (Trabzonspor)
Sarı Kart: Dk. 20 Okay, Dk. 45 Aykut (Trabzonspor), Dk. 25 Anıl, Dk. 45 Toko (Eskişehirspor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 14. haftasında Trabzonspor ile Eskişehirspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Dün yapılan olağan genel kurulda yeni başkanını seçen Trabzonspor, henüz görevi resmi olarak devralmasa da yeni Başkan Muharrem Usta dönemindeki ilk maçına çıktı. Karadeniz temsilcisinde bileğinden ameliyat olan Sefa Yılmaz ile karımız kart cezalısı Alper Uludağ ile sarı kart cezası bulunan Salih Dursun ile hasta olan Marko Marin kadroda bulunmuyor. Alacakları nedeniyle sıkıntı yaşayan kaleci Esteban Alvarado da 18'de yok. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında sakatlanan ve durumu belirsizliğini koruyan Mehmet Ekici ise ilk 11'de sahaya çıktı. Özer Hurmacı, Erkan Zengin ve Dame N'Doye ise teknik direktör Sadi Tekelioğlu tarafından yedek oturtuldu. Fenerbahçe maçında Cardozo'yu oynatmamakla eleştirilen Tekelioğlu, bugün N'Doye yerine forvette tecrübeli golcüyü sahaya sürdü. Tecrübeli hoca, Alper'in yokluğunda savunmanın solunda Aykut Demir'e görev verdi. Spoterde ise Mustafa'nın yanında Douglas'ı oynattı. Sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığı nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Tekelioğlu, genç futbolcular Muhammet Beşir ve Abdülkadir Ömür'ü de 18'e aldı.

Gaziantepspor maçı sonrasında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 2 maç seyircisiz oynama cezası verdiği Trabzonspor, Gençlerbirliği maçının ardından Eskişehirspor maçına da seyircisinden yoksun çıktı. Bir grup Eskişehirspor taraftarı ise ligde zor günler geçiren takımlarını Trabzon'da yalnız bırakmadı.

ESKİ VE YENİ BAŞKAN TRİBÜNDE

Trabzonspor'un dün yapılan genel kurulunda 13 oy farkla başkanlığı seçilen Muharrem Usta ve yönetimi ile eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu maçı tribünden izledi. Gaziantepspor maçından sonra yaşanan olaylar nedeniyle cezalı olmasına rağmen Hacıosmanoğlu, yeni başkan Usta ile protokol tribününde yan yana oturdu.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Emre Güral'ın ceza sahası sol çaprazından şutunda kaleci Onur, parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.
17. dakikada Eskişehirspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu kapan M'bia pasını ceza sahası içerisindeki Cardozo'ya aktardı, kaleciyle karşı karşıya kalan tecrübeli golcü topu yerden filelere gönderdi: 1-0.
28. dakikada M'bia'nın sağdan kale önünü gönderdiği topu Yusuf'tan önce son anda araya giren savunma kornere attı.
40. dakikada Engin Bekdemir'in ceza sahası sağ çaprazından dönerek şutunda top yandan auta gitti.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor: 1 – Eskişehirspor: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER