Trabzonspor'da ligden sonra kupaya da havlu atmanın şoku yaşınıyor


Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'na büyük umutlarla başlayan ancak lig yarışına erken havlu atan Trabzonspor'da, Türkiye Kupası'ndan da elenmenin büyük şoku yaşanıyor.

Zirvenin bir hayli gerisinde kaldığı için gelecek sezon Avrupa'ya gitmenin en kestirme yolu olarak kupayı gören bordo mavililer, son 16 turunda evinde Akhisar Belediyespor'a 1-0 mağlup olarak elendi ve bu fırsatı da kaçırdı. Karadeniz ekibinin bu denli önemli bir maçta taraftarı önündeki müsabakada ciddi bir varlık gösterememesi camiada hayal kırıklığına neden oldu.

Bordo mavili takımın başında çıktığı 2 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrılan teknik direktör Hami Mandıralı da oyuncu tercihleri nedeniyle eleştirildi. Genç hocanın, Mustafa Yumlu ve Aykut Demir'in yokluğunda stoperde o mevkinin oyuncusu olmamalarına rağmen Salih Dursun ve Musa Nizam'ı oynatıp, stoperler Douglas ve yeni transfer Akakpo'yu yedek oturtması hatalı bulundu. Eleştirilerin aksine Salih ve Musa'nın performansını öven Mandıralı, sorunlarının sahada takım olamamak olduğu öz eleştirisinde bulundu.

Kupadan elenerek Avrupa'ya en kestirme yoldan gitme şansını kaybettiklerine dikkat çeken Hami Mandıralı, ligdeki maçlarını kazanarak dördüncülüğe kadar çıkma şanslarının olduğuna inandığını kaydetti. Elindeki kadronun bunu başarabileceğini olan inancını dile getiren Mandıralı, "Bundan sonra daha çok çalışmaları lazım. Biz onları hazırlayacağız, onlar da oynayacak. Ama bugün oynanan futbol bizi, taraftarımızı, camiamızı mutlu etmemiştir." dedi.

Sahada takım olamadıkları öz eleştirisinde bulunun genç taktisyen, "Trabzonspor, bunun sıkıntılarını daha önce yaşadı. Trabzonspor futbol takımı bir kaostan, bir bunalımdan çıkmış. Biz geldikten sonra dokunuşlarla, temaslarla, bireysel ilişkilerimizi güçlendirerek takımımızı hareketlendirmeye çalışıyoruz. Ancak demek ki çok başarılı olamadık. Ama bu teslimiyetçi olacağımız anlamına gelmez. Trabzonspor'un mevcut kadrosuna baktığınız zaman bireysel olarak oyuncuların hepsi yetenekli ama takım olma olgusu adına sıkıntılar var. Bu bizden kaynaklanan bir şey değil. Daha önceki süreçten gelen bir sıkıntı bu durum." ifadelerini kullandı.

Dünkü maçın ardından soyunma odasında futbolcularla konuştukları bilgisini veren Mandıralı, pazar günü bu kez ligde karşılaşacakları Akhisar Belediyespor'u yenerek, lige yeniden bir başlangıç yapmaları gerektiği konusunda futbolcularının hemfikir olduğunu söyledi. Futbolcularından bu sözü sahada tutmalarını isteyen Mandıralı, şöyle devam etti:

"İnşallah sahada takım olma ve aidiyet duygusunu daha fazla geliştirerek bunu gerçekleştirirler. Bizler onlara yardımcı olmaya gelmiş insanlarız. Ama sahada kaderimizi çizecek olan oyunculardır. Trabzonspor'un kaderi, nerede olacağı ve bu yönde neler yapılması gerektiği konusunda oyuncuların başrol oynaması, rol olması, sorumluluk alması lazım. İnşallah bu dediklerini sahada uygularlar. Bu durumu toparlayacak olan sadece oyunculardır. Biz onlara sadece ağabeylik, hocalık yapacağız. Onları bir araya getirmeye çalışacağız ama onlara çok sorumluluk düşüyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor'da ligden sonra kupaya da havlu atmanın şoku... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER