Trabzonspor Divan Başkanı Sürmen'den kongre öncesi birlik çağrısı


Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor'un şahsi, siyasi hesaplaşmaların yapılacağı ve egoların tatmin edileceği bir yer olmadığını ifade etti. 5-6 Aralık'ta yapılacak ve 5 başkan adayının bulunduğu olağan genel kurul öncesi camiadaki kafa karışıklığına dikkat çeken Sürmen, birlik ve beraberlik çağrısını tekrarladı.

Trabzonspor Kulübü'nün 5-6 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulunda oy kullanacak üyelerle ilgili belirsizlik sürüyor. Daha önce açıklanan 9 bin 973 üyemi yoksa yönetimin sonradan açıkladığı 11 bin 251 üyenin mi kongrede oy kullanacağına dair durum netlik kazanmış değil. Bordo mavili kulübün yöneticilerinin bir süre önceki 11 bin 251 rakamına itiraz eden Divan Başkanlık Kurulu, Denetleme Kurulu ve bazı adaylar kesinleşen ilk listedeki kişilerin oy kullanabileceğini savunuyor. Bazı üyeler tarafından dava konusu edilen üye listeleriyle ilgili yargının nasıl bir karar vereceği ise merakla bekleniyor.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Uzunay, dün yaptığı açıklamada, karar ne olursa olsun nihai ve kesin karara uyacaklarını belirtmişti. Kongrede oy kullanacak üye sayısının belirsizliğinin yanı sıra adaylar da zaman zaman yaptıkları açıklamalarla birbirlerine sert eleştiriler yönetiyor. Yaşanan tüm bu gelişmeler nedeniyle de bordo-mavili camiada kongre öncesi ayrışma ve kafa karışıklıkları devam ediyor.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen de yaptığı açıklamayla, genel kurulu öncesi üyelerin kulüp tarihinde olmadığı kadar kafa karışıklığı içinde olduğuna dikkat çekti. Camiaya birlik ve beraberlik çağrısı yapan Sürmen, "Trabzonsporumuzun başarısından başka hiçbir makam ve beklentisi olmayan çok değerli üyelerimiz, özlenen başarılı yıllar için, mevcut bölünmüşlüğün aksine yeni bir sayfa açılması ve birlik beraberlik içerisinde kongreye gidilmesi, arzusu ve beklentisi içerisindedir. Bunun gerçekleşmesi için; başta mevcut yönetim kurulu olmak üzere, tüm adaylara, eski başkan ve yöneticilerimize, şehri yönetenlere, çok değerli yeni/eski bakanlarımıza, yeni/eski milletvekillerimize, siyasilerimize, sivil toplum örgütlerimize ve taraftar derneklerimize büyük görevler düşmektedir. Bugün bu tarihi görevden kaçanlar, yarın 'ben Trabzonspor sevdalısıyım' deme lüksüne sahip olamaz." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un şahsi, siyasi hesaplaşmaların yapılacağı ve egoların tatmin edileceği bir yer olmadığının altını çizen Sürmen,sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir bütün halinde tarihi görevimizi yapmaktan kaçınırsak, 7 Aralık günü kazandığını zannedenler de aslında kaybetmiş ve Trabzonspor'umuz da yeni bir kaosa sürüklenmiş olabilir. Bu nedenledir ki, bu tarihi çağrıyı benimseyenlerin bizzat ya da basın yoluyla, birlik ve beraberlik için, bütünlük için katkı sağlamalarını tarihi bir görev olarak önemle tavsiye ediyor ve bekliyorum."


CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor Divan Başkanı Sürmen'den kongre öncesi birlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER