Trabzonspor Divan Başkanı Sürmen: Yönetim, kesinleşmiş listeye ilave yapamaz

Trabzonspor Divan Başkanı Sürmen: Yönetim, kesinleşmiş listeye ilave yapamaz

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, 5 - 6 Aralık tarihlerindeki kongrede ilk açıklanan listedeki üyeleri oy kullanabileceğini söyledi. Kesinleşmiş listeye ilave yapılamayacağını belirten Sürmen, beklentilerinin yönetimin kararından dönmesi olduğunu vurguladı.

Ali Sürmen, Trabzonspor yönetiminin olağan genel kurulunda daha önce 9 bin 973 olarak açıklanan oy kullanacak üye sayısının 11 bin 251'e çıkartılmasıyla ilgili soruya verdiği cevapta: "Yönetim kurulana gerekli cevabı yazdık. Tüzükte, Medine Kanun'da ve özellikle dernekler yönetmeliğinin 14. maddesi vardır. Yine Medine Kanun'un açık hükümleri vardır. Bu konuda yönetim kurulu kesinleşmiş listeye ilave yapamaz." dedi.

Söz konusu hükümlerle ilgili de bilgi veren Sürmen, şöyle konuştu: "Dernekle Yönetmeliğinin 14. maddesi der ki; 'çoğunluk aranan ilk genel kuruldan 15 gün önce'. Çoğunluk aralanan ilk genel kurulu 21 Kasım, bize 19'unda tebliğ edildi. Yani 2 gün, yasal değil. Kaldı ki bizim tüzüğümüz de açıkça 2 yıldan bahseder. Sanırım Medeni Kanunu'nun eşitlik ilkesine dayanmak istiyorlar. Medeni Kanun'un eşitlik ilkesi diye saydığı hükümler arasında süre yoktur. Bu tamamen deneklerin kendi tüzüklerinde düzenlediği bir madde. Ama 'yok efendim tüzüğümüz henüz daha dernekler masasın tarafından onaylanmadı' iddiası varsa, o zaman insana derler ki, 'siz yönetici misiniz? Tüzüğünüz yoksa nasıl yönetici oluyorsunuz?' Dernekler Masası'nın eleştirdiği, düzeltilmesini istediği bazı maddeler var. Onlarla ilgili tadilat yapılmasını istiyorlar. O maddelerin hiç biri de bu konuyla ilgili değildir. Onun için tüzüğü yok saymak gibi, 'Dernekler Masası onaylamadı, bizim ilk tüzüğümüzün geçici maddesine bakalım' gibi yanlış cümleler, bu tür şeyler duyuyoruz. Bu yönetimin kendini yok sayması olur. Tüzüğü olmayan bir dernek olmaz. Bizim tüzüğümüz de vardır. Yapılan, açıklanan, kesinleşen ilk listedir."

Açıklanan ilk listede 9 bin 973 kişi olduğunu hatırlatan Sürmen, aidatını ödediği halde listede olmayan ve buna itiraz eden 24 kişinin de sonradan Dernekle Masası'na bildirildiğini ve sayının 9 bin 997'e çıktığını kaydetti.

Bunun dışındaki artışın Divan Başkanlı Kurulu'nca da Dernekler Masası tarafından da kabul görmeyeceğini ifade eden Sürmen, 'yönetim kullandırmak isterse?' sorusu üzerine, "Kullandırabilir mi işte?. 'Kabul görmez' cümlesinden sonrasını hep beraber göreceğiz. Beklentimiz yönetimin kararından dönmesi." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor Divan Başkanı Sürmen: Yönetim, kesinleşmiş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER