Trabzonspor Kulübü 70. Olağan Genel Kurulu'nu yapıyor


Trabzonspor Kulübü 70. Olağan Genel Kurulu'nu yapıyor. Kongrede, mevcut Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Celil Hekimoğlu ve Muharrem Usta'nın listeleri yarışıyor.

Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongre için Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri salondaki yerlerini aldı. Diğer adaylar Celil Hekimoğlu ve Muharrem Usta da salona geldi. 9 bin 997 delege bulunan genel kurula katılımın düşük olması dikkat çekti. Kongre Divan Başkanlık heyetinin Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında oluşturulmasıyla genel kurul başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından genel kurulun gündemi okundu.

Kongrede ilk sözü olan Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, 3 başkan adayının dün bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu fotoğrafı kongreden sonra da görmek istediklerini dile getiren Sürmen, kongreden sonra yapılacak en önemli şeylerden birisinin de tüzük tadilatı olduğunu söyledi. Sürmen, 3 adayın listesinde de bayan oymamasını ise eleştirdi.

BORÇ 397 MİLYON TL

Yönetim Kurulu'nun idari ve mali raporlarının okunmasının ardından Denetleme Kurulu'nun raporu açıklandı. Kurul üyesi İsmet Keskin, bordo mavili kulübün borcunun 397 milyon 82 bin 380 TL olduğunu açıkladı. Futbolcuların vadesi geçmiş 45 milyon TL alacağı bulunduğunu kaydeden Keskin, yeni seçilecek yönetimin acil ödemesi gereken paranın da yaklaşık 60 milyon TL olduğunu belirtti.

Ardından yapılan oylamada 2 kez tekrarlanan oylamanın ardından yönetim kurulu mali ve idari yönden oy çokluğu ile ibra edildi. Bazı delegeler, ret oylarının daha çok olduğu iddiası ile karara itiraz etti. Ardından bazı üyeler salonu terk etti. Daha sonra Trabzonspor Kulübü Derneği ve bağlı derneklerin 2016 yılı konsolide ve sola bütçeleri okunup oylandı. Bütçe oy çokluğu ile kabul edildi. Üyelik aidatlarının da oy çokluğu ile mevcut haliyle devam etmesine karar verildi.

"KİM TRABZONSPOR'UN PARASINI YİYORSA NAMUSSUZUN DİK ALASADIR"

İbra ile ilgili itirazlar üzerine söz alan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Kim Trabzonspor'un bir lirasını yiyor, yediriyorsa namussuzun dik alasıdır." dedi.

Kendinden önceki başkan Sadri Şener'le ilgili ibra tartışmalarını hatırlatan Hacıosmanoğlu, "O zaman ben kürsüye çıkıp, 'daha önce Nuri Albayrak başkanımıza yapıldı ve kulübümüze yakışmadı. Başkanımızı oylayalım, bunu bir daha yaşamayalım. İbra edilse temiz, edilmez ise pis manası çıkmaz. Seçilecek başkan gelir inceletir, varsa bir şey bunu savcının önüne koyar.' demiştim. Ve İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporları doğrultusunda da bunu yaptım." diye konuştu.

Kendisi için de 'Trabzonspor'un parasını yiyor' dedikodularının üretildiğini hatırlatan Hacıosmanoğlu, "İçişleri Bakanlığına kendi adıma 'gelin beni inceleyin' diye dilekçe verdim. Kim Trabzonspor'un bir lirasını yiyor, yediriyorsa namussuzun dik alasıdır. Cenab-ı Allah yarın yapılacak seçimde Trabzonspor'u hedefine taşıyacak adaya başkanlığı nasip etsin. Budan ben özellikle de rica ediyorum; bunun önü açan benim, kim kazanırsa gelsin didik didik araştırsın, neyimi buluyorsa gitsin savcının önüne koysun. Onun hesabını vermek de benim asli görevimdir." ifadelerini kullandı.

SEÇİMLER YARIN

Kongrenin ilk günü bazı delegelerin konuşmalarının ardından sona erdi. Kongrede yarın ise seçimler yapılacak. İbrahim Hacıosmanoğlu, Celil Hekimoğlu ve Muharrem Usta'nın listelerinin yarışacağı genel kurulda, 9 bin 997 delege oy kullanacak.

Trabzonspor'da seçime girecek 3 başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Celil Hekimoğlu ve Muharrem Usta'nın oy pusulası renkleri ile 14 asil, 7 yedek üyeden oluşan yönetim kurulu aday listeleri ise şöyle:

İbrahim Hacıosmanoğlu (Bordo Renk)
Hacıosmanoğlu'nun asil üyeleri: Fahrettin Çebi, Şeref Kapıcıoğlu, Nevzat Kaya, Resul Kalkan, Osman Necip Sevinç, İbrahim Coşkuner, Hakan Gedikli, Ali Uzunay, Kadem Çakıroğlu, Mehmet Karaoğlu, Ömer Yeşilyurt, Köksal Güney, Ali Haydar Baş ve Mehmet Terzi

Hacıosmanoğlu'nun yedek üyeleri: Murat Bahadır Bayrak, İrfan Altıner, Fazlı Çilingir, Lokman Sadıklar, İbrahim Tonyalı, Göksel Günal, Erkan Yavuz Atagün

Muharrem Usta (Mavi Renk)
Usta'nın asil üyeleri: Ahmet Çubukçu, Nevzat Aydın, Önder Bülbüloğlu, Zeki Öztürk, Gençağa Meriç, Suat Şen, Orhan İlarslan, Coşkun Bülbül, Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ali Rıza Egemen, Gökhan Saral, Prof. Dr. Asım Ören, Mehmet Yiğit Alp, Emre Aksoy

Usta'nın yedek üyeleri: Okan Alemdaroğlu, Tuncay Bekiroğlu, Özer Bayraktar, Yiğit Oğuz Duman, Adem Beder, Fatih Vardaroğlu, Erhan Çimşir

Celil Hekimoğlu (Sarı Renk)
Hekimoğlu'nun asil üyeleri: Bekir Bülbüloğlu, Hüseyin Örs, Sebahattin Çakıroğlu, Hakan Kulaçoğlu, Davut Yurttaş, Kemal Halil, Mehmet Ongan, Faruk Kanca, Ali Kemal Denizci, Mustafa Gültepe, Turgut Öksüz, Alper Bektaş, Süleyman Kalemci, Fikret Ataoğlu

Hekimoğlu'nun yedek üyeleri: Hakan Orhan, Sami Karaman, Sezgin Oğul, Harun Kaya, Aydın Aktaş, Kenan Dilek Bilgin, Serdar Boğuçlu.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor Kulübü 70. Olağan Genel Kurulu'nu yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER