Trabzonspor, kupa mesaisi için Adana'da


Bu sezon ligde aradığını bulamasa da Türkiye Kupası'nda galibiyet serisini sürdüren Trabzonspor, F Grubu'ndaki dördüncü maçında yarın deplasmanda PTT 1. Lig'in iddialı takımlarından Adanaspor'a misafir olacak. Kupada şuana kadar oynadığı 3 maçı da kazanan bordo mavililer, 4'te 4 yaparak gruptan lider olarak çıkmayı garantilemek istiyor.

Türkiye Kupası serüvenine grup maçları aşamasında dahil olan Trabzonspor, ilk maçında deplasmanda Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Nazilli Belediyespor'u 2-0 mağlup etti. İkinci maçında sahasında Gaziantepspor'u 2-1'le geçen bordo mavililer, gruptaki üçüncü maçında ise geçen cumartesi sahasında ağırladığı Adanaspor'u 3-0 yenmişti.

F Grubu'nda 9 puanla liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, yarın saat 19.00'da Adana 5 Ocak Stadı'nda karşılaşacağı Adanaspor maçını da kazanarak, gruptan lider olarak çıkmayı garantilemek istiyor.

Adanaspor maçının hazırlıklarını bu sabah yaptığı son antrenmanla tamamlayan Trabzonspor, öğle saatlerinde uçakla Adana'ya gitti. Bordo mavililerde, sakatlığı nedeniyle ülkesinde tedavi olan Oscar Cardozo dışında 5 önemli eksik bulunuyor. Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu, kaleci Onur Kıvrak, M'bia, Cavanda, Mehmet Ekici ve Marko Marin'i Adana'ya götürmedi.

Kupada bir üst tura çıkma yolunda büyük bir avantaja sahip olan bordo mavililerde, as futbolcuların dinlendirme ve maç başı ücreti ödememe amacıyla kafileye alınmadığı iddia ediliyor.

Teknik patron Tekelioğlu, 5 as oyuncunun yerine genç isimleri kafileye dâhil etti. Tekelioğlu, bir süredir kadroya giremeyen Alper Uludağ, Musa Nizam ve Fatih Atik'in yanı sıra alt yapıdan Yavuz, Ramazan, Melih, Yusuf Yazıcı gibi genç isimleri de Adana'ya götürdü.

Türkiye Kupası'nın gelecek sezon Avrupa'ya gitmeleri için önlerindeki en kestirme yol olduğunu söyleyen Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu, "Birinci olmanın şöyle bir avantajı var; eleme turunda bir başka grubun ikincisi ile kendi sahamızda oynayacağız. Yani 16'ya kaldığımız zaman kendi sahamızda oynayacağımız tek maçla ilk 8'e kalacağız. Dolayısıyla 4'e kadar Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş elenmediyseler onlar hariç yolumuza devam edeceğiz. Bu da Avrupa yolunda bize önemli bir kapıdır. Avrupa'ya gitmenin en kolay kapısıdır." dedi.
kupa-mesaisi-icin-Adanada-1982404.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor, kupa mesaisi için Adana'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER