Trabzonspor'dan flaş açıklama!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Galatasaray ile oynadıkları maçta kendilerine 4 kırmızı kart gösteren hakem Deniş Ateş Bitnel'in bir figür olduğunu, ortada büyük bir tiyatronun döndüğünü" söyledi.

Trabzonspor'dan flaş açıklama!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, 2-1 yenildikleri ve 4 kırmızı kart gördükleri Galatasaray maçı sonrasında basın toplantısı düzenledi. Usta, maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'ye yüklendi. Usta, basın toplantısına yöneticiler ve hakeme kırmızı kart gösteren futbolcu Salih Dursun ile beraber katıldı. 

Bu gecenin Türk futbol tarihi için önemli bir gece olduğunu belirten Muharrem Usta, "Acaba üzüntülü mü olmalıyız, yoksa Türkiye’de birşeylerin değişeceğinin işaret fitili yandı diye yüzümüzün gülmesi mi lazım. Ama şu andan itibaren herkesin emin olması lazım. Bizim hiç üzüntümüz yok. Alnımız dik. Türkiye’de oynanan futbolun mutlak bir değişime ihtiyacı olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bence bu akşam çok önemli bir dönüşüm gecesini yaşıyoruz. Çok ağır ifadeler kullanılabilir ama Türkiye’de bir şey değiştirmiyoruz bu ifadelerle. Değişmemiz şart, ülke futbolunun mutlak olarak bu dar boğazdan çıkması için bir şeyler lazım" dedi.



"YALNIZ EKMEĞE DEĞİL ŞEREFE DE İHTİYAÇ VARDIR"

Hayatta yalnız ekmeğe değil şerefe de ihtiyaç olduğunu vurgulayan Usta, “Hani okullarda çocuklarımız var ya bizim. Onlara öğretirler, temel kelimeler vardır ki; o kelimelerle bir medeniyet inşa edilsin. Onlardan biri onurdur, bir diğeri şereftir, gururdur, haysiyettir. Bunlar önemli kelimeler. Çocuklarımızın hayatı boyunca kullanması gereken kelimeler bunlar. Bunu çocuklarına babalar öğretecek, bizler öğreteceğiz, hakemler öğretecek. Arkadaşlar, hayatta yalnız ekmeğe değil şerefe de ihtiyacı vardır. Biz futbolda, sporda, hafta sonları insanlar mutlu geçirsin, bu zevki tatsın, kavga etmesinler diye spor bütün dünyada medeniyetin inşası için araçtır ama bizim ülkemizde bir sorun var. Bu çok üzücü" ifadeleri kullandı. 

Maçla ilgili teknik analiz yapmanın doğru olmadığını belirten Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak Özer’in ikinci kartı ile bu maç bitmişti. İkincisi bize verilen penaltı; ya da Aykut’a verilen kırmızı kartta yan hakem koştu, ‘kırmızı ver’ dedi. Marin itilirken neredeydin? Orada koşma, burada koş. Bu kelimeler milyonlarca Türk futbolseverinin kamplaşması için kötü anlamda kullanılamaz. Kimse bunu yapamaz. Bu ülkenin spor üzerinden lekelenmesine araç olmaması lazım. Seferberlik içinde bu kelimeleri öğretmemiz lazım. Maç 1 dakika uzatıldı. 86’da penaltı oldu. 4 kırmızı kart oldu. Trabzonspor’un toplam faul sayısı 7. Birazcık bahsettiğim bu kavramlardan nasibini alan biri olsa, 3-5-7 dakika uzatır, gerekirse Trabzonspor da 8-1 yenilir, mahsuru yok. 1 dakika uzatıyorsunuz, onu da uzatamıyorsunuz. Tiyatroya bakar mısınız?" 

"DENİZ ATEŞ BİTNEL SENİN HAKEMLİĞİN BİTTİ" 

Maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e ateş püsküren Usta, "FIFA kokartlı hakemimiz. Sen git fitness merkezinde ne iş yapıyorsan yap. Senin hakemliğin bitti. Yarından itibaren ne yapacaksan yap. Arkadaşlar, keşke sorun hakemde olsa. Bu hakemin bu operasyona soyulmasındaki, arkasındaki iklimi sorgulamamız lazım. Deniz Ateş Bitnel sorun sen değilsin. Keşke öyle olsa da sorun çözülse. Hayır bu iklime kimler ne şekilde sebep oluyor? Evet bunun bu ülkede değişmesi lazım. Hatırlarsanız bizim Galatasaray’la Trabzon’da da bir maçımız vardı. Bu da ikincisi. Ya siz kimleri kurtarma operasyonu yapıyorsunuz. Milyonlarca taraftarı olan devasa, Anadolu’dan dünyaya açılmış bir markaya bu cesareti nasıl buluyorsunuz. Tamam bir takım ağalar olabilir. Ama bu iklim değişmek zorundadır. TFF, MHK, biz yapmadan, siz bu iklimin nedenini kamuoyuna yarın lütfen anlatın. Olan bitenlerin ne olduğunun muhatabı sizsiniz, Deniz Ateş değildir. Bizim ilişki ağımız güçlüdür. Epey de anlarız. Trabzonspor yanabilir ama bu ülkede bu düzeni değiştireceğiz. Taraflı tarafsız mesajlar yağıyor, Türkiye’den utanıyoruz diye. Bu akşam dünyaya rezil olan Türkiye’nin futboludur" şeklinde konuştu. 

"SALİH DURSUN BU GECE TÜRK FUTBOLUNA KIRMIZI KARTI GÖSTERDİ"

Hakeme kırmızı kart gösteren Salih Dursun hakkında ise Usta, "Salih Dursun bu gece Türk futboluna kırmızı kartı göstermiştir. Bütün dünya basınında şuan bunlar dönüyor. Ben MHK’ya ve TFF’ye sesleniyorum; milyonlarca sporseverin yaşadığı bu ülkeyi nasıl dünyaya rezil etmeyi beceriyorsunuz. Dünyaya Türkiye’yi rezil eden bu yapıyı görmüyor musunuz? Hiçbir sorumluluk duygunuz yok mu? Şu an milyonlarca canı yanan insanlara karşı sorumluluk duygusu olmaz mı insanın? Üzüntü verici olan şey şu; o makamlara gelenler, o başta söylediğim kelimeleri bir TDK’dan okumaları lazım. Sonra da nasıl rezil olduğumuzu düşünmelerini istiyorum. Nasıl bu ülkeye bu kadar zarar verebiliriz. İnanılır gibi değil. Benim isyanım Trabzonspor için yapılan yanlışa değildir. Kimse canını sıkmasın, biz neler gördük, bu sıkıntıdan çıkarız. Ben bu iklimin bu hale getirenlere sesleniyorum. Artık yeter! Salih dursun inşallah bu gece rüyalarına girer. O figür inşallah kabus gibi üzerinize gelir. Tekrar tekrar altını çiziyorum; bu söylemler Trabzonspor ile ilgili değildir. Biz dayanırız" değerlendirmesinde bulundu. 

TARAFTARA ÇAĞRI

Trabzonspor taraftarlarının bazı taşkınlıklar yaptığını duyduğunu ifade eden Başkan Usta, "Taraftarlarıma sesleniyorum; en ufak taşkınlık yapmayın. Biz değişimin fitilini ateşleyen kulüp olmak zorundayız. Siz sakin olun, değişecek bu düzen bu ülkede. Galatasaray ile de değişecek. Onlar da pişmanlar bugünden. Bizim Galatasaray ile bir derdimiz yoktu. Biz Dursun beyle oturduk, dertleştik. İddiası olmayan iki takımla ilgili sahada oynanan tiyatro neyi ifade ediyor" dedi. 

Salih Dursun olayının tekrar altını çizen başkan Usta, "Haksızlığa isyanın sembolüdür Salih Dursun. Sadece Trabzonspor için değil Türk futboluna isyanın sembolüdür. Salih Dursun’a bütün kulüplerin sahip çıkması lazım. Yıllarca bunu konuşuyoruz, değişimin zamanı artık. Bunun son günüdür. Biz şuna kesinlikle inanıyoruz; yarın başka bir gün olacaktır Türk futbolu ve Trabzonspor için. Olmak zorundadır. Bu akşam hepimizin gördüğü tablonun özeti şuydu; bir tiyatro seyrettik. Çok kötü bir tiyatroydu" açıklamalarında bulundu. 

"PENALTIDA ONUR KALEDEN ÇIKSIN İSTEDİM AMA HAMİ'YE HABER EDEMEDİM" 

Muharrem Usta, son olarak sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Penaltı olduğunda Hami’ye haber göndermeye çalıştım ama ulaştıramadım. Onur kaleden çıksın diye. Bu haberi ulaştıramadım. Onların da aklına gelmedi. Bu gece geri dönüşü olmayan fitilin ateşlendiği bir gecedir. Ama maalesef kapkara bir gecedir. Bu ülkenin futbol sistemimin içerisinden çıkarmadığımız sürece asla ve asla mutlu günleri hiçbir kulüp yaşamayacaktır. Ama bu durumu hak ettimizi düşünmüyorum hiçbirimizin. İnşallah bu geceden ders çıkarması gereken TFF, MHK, benim az önce sarf ettiğim o iklimin ne olduğunu kamuyouna inşallah en hızlı şekilde açıklarlar. Açıklamak ve tedbirlerini almak onlara düşer, Deniz Ateş Bitnel.. Ah! Keşke sorun sen olsaydın. Ne kadar kolaydı çözmek. Ama sana asla üzülmüyorum. Vicdanınla seni baş başa bırakıyorum. Benim senle bir sorunumuz yok."

<< Önceki Haber Trabzonspor'dan flaş açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER