Trafikte sıkı denetleneceksiniz!


Trafikteki suç işleme unsurlarını azaltmak için ve trafikteki akışı sağlayabilecek kavşaklarda TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) Ünye'de de faaliyete geçiriliyor.

Altyapısını Ordu Büyükşehir'in üstlendiği, denetlemenin ise emniyet müdürlüğü tarafından ilçe yada il merkezinden tek elden kontrol edilecek olan TEDES ile araç sürücüleri trafikte daha sıkı denetlenecekler. Bu sistemle beraber akıllı kavşak denilen kavşaklarda trafik akışı daha hızlı olacak.

TEDES İLE NELER TESPİT EDİLECEK?

TEDES ile kavşaklarda araç ve yaya sayısına göre öncelikli adım atılacak. Örneğin trafik lambasının araç sürücüsüne 2 dakika kırmızı yanmasında bir tane yaya geçmez iken bu sistem ile yayının geçmeme durumunu göre bu sistem trafiği açık bırakacak. Yayaların yoğun olduğu yerlerde ise yayalara öncelik verecek. Yine bu sistem ile trafikte hız ölçümü, kırmızı ışıkta geçiş, emniyet kemeri ve cep telefonu ile konuşmaları tespit edip bunlar ile ilgili cezai işlemler yapılabilecek. Öte yandan TEDES ile açık alanda ücretsiz internet hizmeti de verilebilecek. Kablosuz ağ şifresi kamuoyuna duyurulup açık alandaki vatandaşlara da ücretsiz internet hizmeti verileceği öğrenildi. Ünye'de dört noktada olan sistemin bir hafta ile 10 gün içerisinde faaliyete girmesi bekleniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Trafikte sıkı denetleneceksiniz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER